Novo: Bilbi – To Ni Blues

Bilbi se je na letošnji EMI 2014 predstavila s svežo “Bilbi” skladbo TO NI BLUES. Za izdelkom stoji nova ekipa glasbenikov s katerimi Bilbi že nekaj časa sodeluje na koncertnih odrih. Glasbo in besedilo sta tudi tokrat napisala skupaj z Gregorjem Stermeckim, producentsko delo pa sta zaupala kitaristu Petru Deklevi.

O skladbi:

Bilbi: “Aranžma je nastajal bendovsko. Z Gregorjem sva pripravila osnovo in Direktorji so jo oblekli v igriv, drzen rock&roll. Igrali in kreirali so Peter Dekleva (kitare), Davor Klarič (klaviature in sintetizatorji zvoka), Urban Krč (bobni) in Luka Herman Gaiser (kontrabas). Prvič smo se v studiu lotili snemanja “v živo”, kjer vsi glasbeniki igrajo naenkrat in se duh glasbe poskuša ujeti v najbolj pristni obliki. Bilo je naravnost magično in s konceptom bomo nadaljevali tudi pri skladbah, ki so v pripravi. V studiu Codelli je pomagal še tonski tehnik Aleks Vičič, za mastering je poskrbel Anej Kočevar.”

O besedilu:

Bilbi: “Na uho lahkotna skladba nosi v sebi precej besed s težo, kar mi je pri skladbi tako všeč. V tem besedilu je “Blues” metafora za življenje. Tudi “štajerski šanson” je besedna zveza, ki ošvrkne našo trenutno situacijo v Mariboru. Če je nekdo gluh za blues, je hkrati gluh za tisto ta pravo življenje, vredno te besede.”

EMA 2014:

Na Emi je Bilbi nastopila v spremstvu dveh pevk/plesalk in treh pevcev/plesalcev iz Avstrije in Anglije.

Bilbi: “Ker smo pesem posneli na pristen način, nam je bilo pomembno, da jo publiki tudi tako predstavimo. Obstajajo skladbe, ob katerih je doživljanje predvsem notranje in obstajajo skladbe, ki te naravnost silijo k izražanju, torej plesu in to se je meni zgodilo pri skladbi To ni blues. Na pomoč sem poklicala svoje dolgoletne prijatelje in sodelavce iz področja muzikala. Med njimi je bil na primer tudi Stefan Konrad, ki se je mnogim vtisnil v spomin v videospotu za skladbo Kaj pa ti. Nastopili so še Ursula Anna Baumgarten, Daniela Lehner, Edd Hall in Kevin Perry. Pripravili smo zabavno koreografijo, začinjeno z elementi Lindy-hopa. Med drugim so bili navdušeni nad Slovenijo, našo hrano in kavo.”

Styling:

Bilbi je ponovno presenetila s posebnim odrskim stylingom, za katerega je zaslužna slovenska modna oblikovalka, Almira Sadar. Dekleta so nosila njene igrive KRINOLINIJE. Barvna paleta spremljevalnega ansambla je bila pastelna, Bilbi pa se je predstavila v živo rdeči in v barvi blues-a.

Načrti za prihodnost:

Bilbi: “Trenutno se popolnoma posvečamo delu v studiu in novim skladbam. Štajerski šanson pa bo kmalu dobil tudi vizualno podobo.”

Bilbi – To ni blues

Glasba: Maja Pihler Stermečki / Gregor Stermečki

Besedilo: Maja Pihler Stermečki / Gregor Stermečki

Aranžma: Peter Dekleva / Davor Klarič / Urban Krč / Luka Herman Gaiser

Fotografije:Ramaida Osim

www.facebook.com/BilbiMusic

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>