NOVO: BUH / Drugi singel iz prihajajočega albuma

Ljubljanska zasedba BUH, ki jo vodi avtor in multinštrumentalist Uroš Buh, te dni predstavlja svoj drugi singel z naslovom Senca srca. Gre za skladbo, ki je bila izbrana v sklopu razpisa IMAMO NOVO GLASBO 2017 Prvega programa Radia Slovenije in Ministrstva za kulturo RS, pod uredniško taktirko g.Rudija Pančurja. BUH bo omenjeni singel skupaj z še drugimi novimi skladbami predpremierno predstavil na koncertu v ljubljanskem SOHU, ki bo 23.2.2018 ob 20.30.

Skladba Senca srca (glasba, besedilo in aranžma so delo U. Buha) na prvi posluh prestreže poslušalca s preprosto melodijo s skoraj šansonjerskim nastavkom, a se le-ta kmalu začini z nenavadnimi tonalitetnimi obrati, poltonskimi modulacijami, za posebno vzdušje pa poskrbita klavirska harmonika, ki jo igra Rok Šinkovec in nekakšen unikum v slovenski popularni glasbi – pojoča žaga. S tem namenom je Uroš Buh k sodelovanju povabil svojega glasbenega kamerada iz zasedbe Kradljivci časa, Boštjana Gombača, medtem ko je kontrabas odigral član zasedbe BUH Jošt
Drašler.

O VIDEO SPOTU
Video spot Senca srca je režirala Pia Pavletič in je sestavljen iz posnetkov s kamero Super 8mm, ki jih je posnela Petra Strašek v Torontu, kjer sta pred leti živela skupaj z Urošem. V njem se igralka Patricia Ritacca kot stevardesa sprehaja po tamkajšnjem pokopališču in se ustavi ob spomeniku preminulim v veliki letalski nesreči. Vmes se zdi, da ves čas nekoga čaka, pogleduje v nebo za letali, poplesuje v pričakovanju svoje ljubezni, v resnici pa je bila tudi ona na istem nesrečnem letu. Tako v zaključku videa spontano izgublja fokus in se začenja preliva v praznino kadra…

BUH:
Uroš Buh – kitara, vokali
Vid Drašler – bobni
Jošt Drašler – bass kitara, vokali
Mario Babojelič – kitara
Ambrož Božiček – rhodes, hammond
Metod Banko – ak.kitara, vokali
Višnja Fičor – vokali

O ZASEDBI:
BUH je povsem sveža avtorska zasedba multiinštrumentalista Uroša Buha, ki s svojim sodelovanjem redno plemeniti številne slovenske zasedbe, med katerimi velja omeniti vsaj Zaklonišče prepeva, Same babe, Natriletno kolobarjenje s praho, Relight, Boštjan Gombač in Kradljivci časa, Josip Brass in druge.
Zasedba BUH s tem koncetom napoveduje skorajšen izid prvenca na vinilu, kjer se Uroš Buh prvič predstavlja kot avtor vseh besedil, glasbe in aranžmajev ter kot glavni vokalist. Ploščo so sicer zmiksali na Hrvaškem pod taktirko mojstra Hrvoja Nikšiča, pod mastering pa se je podpisal glavni producent Pink Floydov in Davida Gilmourja Andy Jackson.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.