NOVO: Irena Anžič predstavlja svojo tretjo zgoščenko

Irena Zdolšek je prva slovenska diplomirana citrarka. Po končanem študiju na Visoki šoli za glasbo v Munchnu je opravila še umetniško specializacijo. Prejela je več priznanj v mednarodnem in slovenskem prostoru. Širina njenega repertoarja, ki obsega tudi mojstre resne glasbe in avtorsko glasbo za citre, izpričuje, da citre nikakor niso glasbilo, katerega zvoki pritičejo zgolj nedeljskemu kosilu in podobnim domačijskostim.

Njena prva zgoščenka, Zither moves je obsegala glasbo tujih avtorjev. Druga, Cvetje v Bachu, je bila izključno slovenska, saj so pri njej sodelovali slovenski avtorji, aranžerji in izvajalci. Rdeči niti druge zgoščenke pa sledi tudi njena zadnja zgoščenka z naslovom Vrtavka.

Vrtavka … Tako kot so raznolike in pisane vrtavke, takšen je tudi zven citer …V zadnjih nekaj letih je nastalo kar nekaj lepih skladb za citre. Nekatere izmed teh sem izbrala in se odločila, da posnamem novo, tretjo zgoščenko z naslovom Vrtavka. Sledi rdeči niti druge zgoščenke – Cvetje v Bachu, Irena Zdolšek, a se tokrat osredotoči izključno na slovenske skladateljice in njihov sodobnejši pristop, ki je blizu mladim. Prisluhnite in se prepustite glasbi …

Irena, september 2016


Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.