NOVO: prvi singel in videospot nove zasedbe BUH

Lovim dež je prvi singel nove ljubljanske glasbene zasedbe BUH, avtorja in multiinštrumentalista Uroša Buha, ki s svojim sodelovanjem redno plemeniti številne slovenske zasedbe, med katerimi velja omeniti vsaj Zaklonišče prepeva, Same babe, Natriletno kolobarjenje s praho, Relight, Boštjan Gombač in Kradljivci časa ter Josip Brass.

Skladba Lovim dež je tako lirično, kot tudi v glasbenem smislu nepretenciozna ter aranžmajsko skoraj preprosta, v maniri tradicionalnega kantavtorskega izročila. A prav zavoljo takšne – načrtne – enostavnosti odpira širok zvočni prostor značilnim in večplastnim Buhovim vokalom, ki jih virtuozno dopolnjuje ustna harmonika. Slednjo je kot gost posnel eden najboljših orgljičarjev v Sloveniji ta hip, Miha Erič iz ljubljanske zasedbe Prismojeni profesorji bluza. S premišljenim umeščanjem sicer klasične rockovske zasedbe bobnov, dveh kitar in rhodes klaviatur skozi star – organski zvok, skladba Lovim dež obenem napoveduje tudi zanimiv prvenec, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta pri založbi Celinka.

Uroš Buh se bo tako v celoti prvič predstavil kot avtor vseh besedil, glasbe in aranžmajev ter glavni vokalist.

Videospot za skladbo Lovim dež je režirala in montirala Enya Belak, ki živi in deluje v Londonu, kjer je sicer letos tudi magistrirala iz filmske režije. V spotu spremljamo intenziven odnos para (igralka Nina Ivanišin in Uroš Buh) sredi tridesetih let, ki v nekakšnem dogvillskem prostoru brez zidov, vsak na svoji strani vrat drug drugemu zastavljata svoja vprašanja in ponujata svoje odgovore na prevaro v ljubezni, nihanja v njunem razpoloženju pa pri tem dosledno sledijo oz. dopolnjujejo aranžmajsko dinamiko glasbe. Vse to skozi čudovito estetiko direktorja fotografije in kamermana Addharja Gupte in premišljeno zgodbo Enyje Belak. Spot je ekipa sicer posnela v vsega nekaj urah v prostorih gledališča Glej v Ljubljani.

BUH so:
Uroš Buh – kitara, vokali
Vid Drašler – bobni
Jošt Drašler – bass kitara, vokali
Metod Banko – ak.kitara, vokali
Mario Babojelič – kitara
Ambrož Božiček – rhodes, hammond

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.