Samo Budna predstavlja singel Včasih ne veš

Samo Budna: Za nazaj in za naprej

»Malo še, samo malo še, ni več daleč ne, brez skrbi …,« je letošnjo pomlad pel ljutomerski kantavtor Samo Budna in s pesmijo Brez skrbi najavil album Za nazaj in za naprej, ki je v maju izšel pri Ustvarjalnem polju Celika.si ter ga predstavil na letošnjem Festivalu sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi. Vendar čas jesenskih barv terja nekoliko bolj optimistične melodije, zato Samo Budna v teh dneh predstavlja singel Včasih ne veš.

Nadvse spevna in optimistična pesem Včasih ne veš se ponaša z razgibanim in nadvse polnim aranžmajem ter melanholičnimi folk obarvanimi solističnimi vložki, ki samo pesem in tega energičnega glasbenika precej zmehčajo. Če je najavni singel Brez skrbi poskrbel za dobro mero družbene kritičnosti, Včasih ne veš prižiga lučko upanja, da »vse na dobro se obrne, dober konec se začne.« Od takrat pa le še »naprej, le naprej, od zdaj samo še naprej, s pogledom na vse strani, da bo za vse ljudi.« In »enostavno z malo sreče Srečno, Kekec se začne.«

Besedilo in glasba pesmi Včasih ne veš: Samo Budna
Aranžma pesmi Včasih ne veš: Jani Hace
Promocijske fotografije: Simon Koležnik
Oblikovanje albuma Za nazaj in za naprej: Simon Koležnik, Anja Gomboc

Album Za nazaj in za naprej prinaša skupek pesmi, ki jih je Samo Budna v preteklih letih že predstavil na različnih festivalih, v radijskih etrih in na živih nastopih. Pri snemanju albuma so se mu pridružili člani skupine Elevators, Davor Klarič, Sergej Ranđelović, Robi Pikl in Jani Hace. Slednji je poskrbel tudi za produkcijo albuma in mu gre skupaj s preostalimi glasbeniki pripisati zasluge, da album zveni kot celota.

Na Godibodi blogu preberite tudi intervju s Samom Budno.

Album Za nazaj in za naprej Sama Budne je izšel 20. maja pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.
Izbrani odmevi strokovne javnosti o albumu Za nazaj in za naprej Sama Budne:

»Budna ima neverjeten smisel za nalezljive melodije in ponavljajoče se refrene, ki se usedejo v poslušalčevo uho. Instrumentalna podlaga je pravzaprav zgolj prazen list papirja, ki ga nato popiše in poriše. Podlage so nevsiljive, preproste in zgolj dopolnjujejo sporočilnost posameznih pesmi. Sporočilnost pa ni zgolj v besedi, temveč tudi v atmosferi oziroma ozračju, ki ga skladbe ustvarijo.« (Izak Košir, Odzven)

»Prednost Sama Budne je v tem, da gre za izjemno iskrenega in resnicoljubnega glasbenika, ki se te iskrenosti ne boji razdati v vsem polnem siju. Skozi verze deluje Samo izredno podoživeto in emocije kar kipijo ter vrejo. Zato zgrabi poezija neverjetno stvarno oziroma resnično. Poslušalca dobesedno presune v izpovedi tako rahločuten zna biti Samo.« (Aleš Podbrežnik, Rockline)

»Album Za nazaj in za naprej je povzetek dela Sama Budne zadnjih nekaj let, saj je precej pesmi znanih s festivalov v zadnjih letih ali pa radijskih valov. Je vzorčen primer, da so glasbeni biseri posejani po različnih koncih in krajih Slovenije.« (Zdenko Matoz, Delo)

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.