Skupina El Kachon predstavlja singel in video Ples zagrnjenih zaves

El Kachon (foto: Jernej Kokol)

Skupino El Kachon sestavljajo Tina Gerbec Radaković (vokal), Tomi Perinčič (kitara, vokal), Andrej Barbič – Krt (kitara, vokal, orglice), Sondža (bas), Žiga Dobravc (bobni, vokal) in Primož Malenšek – PimpS (tolkala). Po pravkar izdanem drugem albumu Permanently Lubricated Nuts skupina El Kachon v sodelovanju z Ustvarjalnim poljem Celinka.si predstavlja nov singel Ples zagrnjenih zaves. Z njim skupina napoveduje izid svojega tretjega albuma, prvega za slovensko tržišče, ki bo izšel maja leta 2016.

Ples zagrnjenih zaves je nežna blues balada, v kateri so se članom skupine El Kachon pridružili še gostje Neža Buh – Neisha na klaviaturah, Mitja Novak na lap steel kitari in Borut Perše – Hefe na akustični kitari. Pesem je moško-ženski duet, ki ga pojeta Tina in Tomi, v katerem se skriva precejšnja mera mističnosti, tako v glasbi sami kot v besedilu, kjer pojeta: »Dam ti poljub, tu je nov dan, nikoli več spet s teboj, beseda dušo ubije in izbriše nasmeh.« Zdi se, da smo danes na to, da beseda zmore ubiti dušo, preprosto pozabili, saj se obmetavamo s težkimi obtožbami, ki pa jih ne gre najti v skladbi Ples zagrnjenih zaves. Skupine El Kachon je zanjo posnela tudi videospot, za katerega je poskrbel Maj Valerij.

Glasba pesmi Ples zagrnjenih zaves: Tomi Perinčič
Besedilo pesmi Ples zagrnjenih zaves: Andrej Barbič – Krt
Aranžma pesmi Ples zagrnjenih zaves: El Kachon
Kamera in montaža videospota Ples zagrnjenih zaves: Maj Valerij
Promocijske fotografije: Jernej Kokol

Skupina El Kachon ne sledi modnim glasbenim trendom, temveč skuša z odra med občinstvo prenesti pristen, na trenutke grob rock’n'roll, ki ga člani slišijo v svojih glavah, ko se »izključijo vsi predvajalniki, telefoni in računalniki ter ostane samo čista mešanica vsega, kar so naša ušesa vse do danes dobrega zaužila«. S pomočjo glasbe navezujejo nova prijateljstva in delijo ter prejemajo izkušnje, saj s kreativnostjo in igranjem ohranjajo zdravo pamet. El Kachon ni samo skupina, so vibracije in čustva. Odpeljejo vas tja, kjer smo vsi eno.

Novi album skupine El Kachon izide maja 2016 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.


Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Comments are closed.