NOVO: Ustvarjalno polje Celinka.si in Elabanda predstavljajo album Facka

Elabanda: Facka

Ustvarjalno polje Celinka.si in skupina Elabanda predstavljajo album Facka, ki sta ga nedavno najavila singel in video Dej mi facko. Iz njega izhaja tudi sam naslov albuma.

Elobando sestavljajo vokalist in kitarist Jure Ferjančič, harmonikar Mitja Škrlj, mandolinist Urban Logar, basist Aljoša Košuta, bobnar Peter Mozetič in kitarist Matija Ceket. Njihovi začetki segajo v leto 2007, ko so izdali tudi miniaturni album Postaja 03 s tremi pesmimi. Prvenec Vzemi me s sabo je sledil uvrstitvi pesmi En piko zmage na kompilacijo Val 08 – Imamo dobro glasbo VAL-a 202.

Album Facka, kar je narečni izraz za klofuto, je nastajal več let, na njem pa se bosta znašli tudi pesem Naj bo moč in pogrebna koračnica Ob Wasmih je Wblačnu nd Wajdušno, ki so ju v preteklosti že predstavili javnosti. Za folk-rockerje Elabanda je značilo prepevanje v ajdovskem narečju, medtem ko besedila bogatijo z veliko mero šaljivosti in samoiročnosti, med katere se kdaj vplete tudi globoka čustvenost. »Ne trudimo se pokazati novo dimenzijo glasbe, temveč želimo, da to, kar počnemo, izpade pristno,« pove Jure Ferjančič in hudomušno zaključi, da si ne nazadnje tudi »Elabanda zasluži eno facko, saj je minilo že šest let od izdaje prvega albuma.«

Promocijski koncert ob izidu albuma Facka Elabande bo v Hiši mladih v Ajdovščini v petek, 13. novembra ob 22.00 uri.

Album Facka  je izšel 9. novembra pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.