NOVO: Ustvarjalno polje Celinka.si predstavlja album Nedaleč stran Simone Černetič

Simona Černetič: Nedaleč stran

Ustvarjalno polje Celinka.si in Simona Černetič predstavljata album Nedaleč stran, ki ga je najavil že istoimenski singel v maju letos, medtem ko je nedavno predstavila singel in video Na goro.

Simoni Černetič glasbenih izkušenj zagotovo ne manjka. Sprva je bila kitaristka in vokalistka rock skupine Ahilova 6a, po urjenju na različnih festivalih in natečajih pa se je podala v kantavtorski svet in se preizkusila celo na prostem, kjer je s kitaro in orglicami bogatila ulice Ljubljane. Dvakrat se je predstavila na Slovenski popevki in enkrat na Emi, a poleg omenjenih festivalov in sodelovanja v drugi sezoni Bitke talentov, ki je potekala v okviru oddaje Spet doma, med svoje uspehe zagotovo šteje tudi uvrstitev pesmi Si to ti na kompilacijo Val 08 – Imamo dobro glasbo Vala 202. Vendar ji je zaupanje vase in spoznanje, da lahko koncertira tudi sama, vlilo šele prejetje dveh zaporednih nagrad strokovne žirije na mednarodnem festivalu kantavtorjev Kantfest v letih 2011 in 2012.

Z albumom Nedaleč stran se odmika od dosedanjega dela, saj se »prvič v celoti podpisujem pod produkcijo, ki je hkrati spoznavanje same sebe in lastnega okusa. Prvič sem lahko svoje zamisli brez razlaganja izlila v harmonije instrumentov in vokalov v lasten zvok.« V pesmi Pod oknom od Prešerna je združila moči s klaviaturistom Tomažem O. Rousem, sicer članom skupin Siddharta in Revolute. Podpisuje se tako pod glasbo kot besedila in aranžmaje. Glasbeno spremljavo na živih nastopih namerava nadgraditi z uporabo looperja.

Promocijski koncert ob izidu albuma Nedaleč stran Simone Černetič bo potekal v Cankarjevem domu na Vrhniki v petek, 16. oktobra ob 20.uri.

Album Nedaleč stran je izšel 16. oktobra pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.