NOVO: Vasko Atanasovski trio s pesmijo Good Time predstavlja album The Scissors

Vasko Atanasovski trio: The Scissors

Vasko Atanasovski trio, zasedba, ki jo poleg Vaska Atanasovskega, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja, praznuje šesto leto svojega obstoja in izdajo svojega tretjega albuma The Scissors (Škarje). Naslov simbolizira prihod nekega novega obdobja, medtem ko album zveni v osnovi precej energično in rockersko, kot smo od tria že vajeni, vendar postreže tudi s kar tremi prefinjenimi instrumentali, med njimi z balado Nožici, kar v makedonščini prav tako pomeni škarje.

Zasedba treh izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu je spomladi 2012 izdala znameniti album Come To Me, še precej svež pa je tudi njihov album Feel. Obe izdaji sta prejeli izjemne kritike in močno zaznamovali tako slovenski kot tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem in v Srbiji, je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski, lansko jesen pa so se podali v London, Nemčijo ter na daljšo turnejo po Argentini.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski idr.), mojstrskemu pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšen del sveta. Do sedaj je izdal že 13 albumov, ne dolgo nazaj pa je največja založba na Balkanu, Croatia Records, izdala album Best of Vasko Atanasovski, kar ga kot slovenskega glasbenika postavlja med  zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev edini s tovrstnim ugledom.

Good Time

Glasba in besedilo: Vasko Atanasovski

Aranžma: Vasko Atanasovski trio

Promocijske fotografije: Matjaž Vrečko

Album The Scissors napoveduje skladba Good Time, koncertna promocija albuma, ki izide pri Ustvarjalnem polju Celinka.si, pa bo na dan izida v okviru ciklusa koncertov Cankarjevi torki, in sicer v torek, 19. aprila ob 20.00 uri v Klubu Cankarjevega doma.

»… So nekaj najboljšega, kar imamo.« (Jaša Lorenčič, Večer)

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet.« (Zdenko Matoz, Delo)

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.« (Mario Batelić, Radio Študent)

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.