Ob rojstnem dnevu dr. Franceta Prešerna Simona Černetič in Tomaž O. Rous s singlom in videom Pod oknom

Simona Černetič in Tomaž O. Rous (foto: Andrej Nagode)

Simona Černetič je pred kratkim predstavila novi album Nedaleč stran, s katerega je v posluh že ponudila pesmi Nedaleč stran in Na goro, s katero je album tudi najavila. Gre za nadvse moderen zvok, ujet v spevnost melodij in sporočilnost besedil.

Pod oknom je pesem, ki jo Simona Černetič ponuja v posluh ter na ogled, in sicer natanko na rojstni dan dr. Franceta Prešerna, ki bo 3. decembra. Izvaja jo le ob spremljavi Tomaža O Rousa, sicer člana skupin Siddharta in Revolute, ki ima rojstni dan na isti dan kot naš največji poet. »Ker sem skladbo večkrat izvajala v živo na različnih proslavah, sem se odločila, da jo vključim na album, vendar tokrat ne v izvedbi s kitaro, temveč v sodelovanju s Tomažem,« pove Simona, ki je pesem posnela v živo v dvorani glasbene šole na Vrhniki, prav tako tudi video Pod oknom.

Glasba in aranžma: Simona Černetič in Tomaž O. Rous
Besedilo: dr. France Prešeren
Kamera in promocijske fotografije: Andrej Nagode
Montaža: Simona Černetič

Nekdanja kitaristka in vokalistka rock skupine Ahilova 6a, ki se je po urjenju na različnih festivalih ter natečajih preizkusila v kantavtorskem svetu in dvakrat osvojila nagrado strokovne žirije na mednarodnem festivalu kantavtorjev Kantfest, se s tretjim albumom Nedaleč stran odmika od dosedanjega dela. Podpisuje se tako pod glasbo kot besedila in aranžmaje, medtem ko žive nastope nadgrajuje z uporabo looperja. Meni, da je »prvič lahko svoje zamisli brez razlaganja izlila v harmonije instrumentov in vokalov v lasten zvok, s čimer spoznavam tako sebe kot lastni okus.«

Na Godibodi blogu preberite tudi portretni intervju s Simono Černetič.

Album Nedaleč stran je izšel 16. oktobra 2015 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.