Papir predstavlja novi single Srajca

Spomlad se je letos začela v znamenju Nove popevke 2011, ki je v preteklih dneh potekala v Mariboru in Ljubljani. Na dveh čudovitih glasbenih večerih je nastopil Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe Papir z gosti Patetico in Bilbi. Papir je, kot nosilec večera, z pevkama Majo Keuc in Ano Bezjak, navdušil z odličnimi interpretacijami skladb s plošče ‘Po viharju’, ki je lani novembra izšla pri založbi Celinka.

Med skladbami, ki smo jih lahko slišali v Dvorani Union v Mariboru in v Festivalni dvorani v Ljubljani, je tudi ‘Srajca’, ki jo ansambel te dni predstavlja kot novi single s plošče. Po rahlo temačni uspešnici ’2010′ se Papir s ‘Srajco’ nagiba v svetlejšo smer swing jazza,  kar je sicer  v Sloveniji sila redek glasbeni žanr, izven naših meja pa velja za enega najkvalitetnejših. Eden največjih mojstrov tega žanra je bil prav gotovo Frank Sinatra.

Skladbo je skomponiral skladatelj Gregor Stermecki, ki je odgovoren tudi za ’2010′, ‘Slutnjo’ in ‘Hvala za vijolice’ ter veliko večino glasbe na plošči ‘Po viharju’, vokalno linijo pa tokrat prevzema odlična Ana Bezjak.

Za novi single je ansambel Papir sredi karnevalsko obarvanega Ptuja posnel videospot, ki bo premierno predstavljen v mesecu aprilu in v katerem nastopa dramska igralka Tina Vrbnjak, ena najprodornejših in najlepših Slovenskih mladih igralk, ki je trenutno v angažmaju v prestižni Ljubljanski drami. Režiser videospota je tokrat Rok Vilčnik (ki je tudi avtor besedila novega singla), fotografijo pa je prevzel Jure Plešec (oblikovalnik.com), ki počasi postaja lahko rečemo kar polnopravni član družine in pravi novopopevkar, saj poleg s Papirjem sodeluje tudi z Bilbi in je režiral njene Vijolice.

FB: Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe PAPIR

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>