Patetico z novim singlom in videospotom Dom

Patetico (foto: Dejan Bulut)

Kje se človek počuti kot doma? V svojem srcu ali v svojem kraju?

Dom je tam, kjer je srce, a kaj, ko srca ni zmeraj doma. Včasih gostuje pri kom drugem in potem to imenujemo ljubezen. A ljubezen je tudi tisto čustvo, ki ga čutimo do doma, domovine, kraja, kjer smo se rodili in kjer živimo. Kaj je torej dom? Kraj, kjer se počutimo najbolje, naš najljubši kotiček na svetu? Kjer vse diši po znanem, kjer nas vsi poznajo in kjer mi poznamo vse? Je dom objem ljubljenega bitja?

Folk obarvana balada Dom s Pateticove nove plošče Vse je v redu z mojo dušo (Ustvarjalno polje Celinka.si, 2015) poetično govori prav o teh rečeh. Zaradi sile usode zapuščamo domove in to nas ne odtrga samo od ljubljenega kraja, ampak tudi od vseh svojih bližnjih, ki jih tam puščamo. Glasbo sta napisala pevka Nika Perunović in skladatelj Gregor Stermecki, besedilo pesnik Rok Vilčnik, aranžma pa je delo vseh članov skupine, ki so še vedno Dejan Berden na klavirju, Ciril Sem na bobnih, Tadej Kampl na basu in seveda Nika s svojim nevsakdanjim vokalom.

Glasba: Nika Perunović in Gregor Stermecki
Besedilo: Rok Vilčnik
Aranžma: Patetico
Promocijske fotografije: Dejan Bulut

22. oktobra 2015 bo Patetico s svečanim koncertom v ljubljanskem Sititeatru praznoval izid novega albuma pri založbi Celinka.si. Odlične kritike in uspešna prodaja albuma so prav gotovo povod za večer, ki nas bo očaral s svojimi melodijami in zgodbami. Patetico se še vedno spretno giblje na tanki meji med jazzom in popom. In slednjega je vedno prav toliko, kolikor ga potrebujemo za patetično sprejemanje sveta. Dobrodošli doma!

Album Vse je v redu z mojo dušo je izšel 20. maja pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.


Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.