POČENI ŠKAFI – Če me boš pometel pod preprogo

Foto: Anže Vrabl

Novi singl Počenih Škafov, Če me boš pometel pod preprogo, je zadnja pesem, ki je bila napisana za album Stroj za sušenje solz. Je tudi edina, ki še nikoli ni bila priobčena javnosti, bodisi v obliki starih singlov ali na radijskih koncertih. Prepovedane ljubezni, naj so še tako sladke, vedno vsebujejo marsikaj nerazrešenega, pometenega pod preprogo. Počeni Škafi radi dajejo ritem tem občutkom, spominom, frustracijam. Zato je “Če me boš pometel pod preprogo” veseljaška pesem. Hitra, intenzivna, iskrena. Kot veter, ki odpira okna in dviguje prah. In kot pesem z ulice, ki nepričakovano zavibrira, dvigne na noge in spravi v ples.

Avtor glasbe in besedila: Jernej Juren

Zasedba:
Marjeta Prudič, vokal, klarinet
Tadej Kovačič, kitara
Jakob Grčman, benjo
Primož Petohleb, helikon
Matevž Zlatnar, trobenta
Andraž Gnidovec, pozavna
Jernej Juren, ribežen

Producent, mix, mastering: Alex Volasko

Alja Kramar je o Počenih Škafih zapisala: “Zvok Počenih škafov nas popelje sto let nazaj, v čas neworleanške jazzovske tradicije 20. let minulega stoletja, iz katere se je v 30. in 40. letih rodil swing. Od tod tudi njihova samoopredelitev: Ulični swing bend. Na prvi posluh je morda v ospredju brass sekcija, vendar pa poseben čar njihovi glasbi daje ritem sekcija, ki jo sestavljajo kitara, tuba, bendžo in ribežen. Počeni škafi gojijo avtentičen zvok in so zato tako posebni, da jih pravzaprav ne moremo in ne smemo zgrešiti. Že z nekaj takti igranja vzpostavijo energijo, ki ustvari posebno vzdušje.”

Foto: Naslovnica novega albuma (singel napoveduje prihajajajoči prvenec)

Album Stroj za sušenje solz bo premierno predstavljen 8. junija na letošnjem Festivalu Godibodi na Ljubljanskem gradu. Izjemen vokal Marjete Prudič vas bo popeljal v svet čustev in hrepenenja, plesa, solz in veselja, v katerem si boste želeli dolgo ostati in iz njega zagotovo ne boste prišli nedotaknjeni.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Comments are closed.