POČENI ŠKAFI z novim videospotom napovedujejo novi album

Foto: Anže Vrabl

POČENI ŠKAFI / Ne bom te več dušil

Počeni Škafi so ulični swing bend iz Ljubljane. Navdih črpajo iz tradicionalnega jazza, ki ga preigravajo nemuzejsko, živo in samosvoje. Nekaj pesmi so prevedli v slovenščino, v avtorski komadih pa se spogledujejo tudi s šansonom. Slovijo po dolgih, več kot triurnih koncertih, radi pa igrajo tako na ulicah, kot v koncertnih in plesnih dvoranah. So mešanica nasprotujočih si elementov: starega in modernega, intimnega in razvratnega, elegantnega in eksplozivnega, poetičnega in razburljivega. Predvsem pa so nekaj, kar močno diši po ljubezni.

Avtorja glasbe:
Marjeta Prudič, Jernej Juren

Avtor besedila:
Jernej Juren

Zasedba:
Marjeta Prudič, vokal, klarinet
Tadej Kovačič, kitara
Jakob Grčman, benjo
Primož Petohleb, helikon
Matevž Zlatnar, trobenta
Andraž Gnidovec, pozavna
Jernej Juren, ribežen

Producent, mix, mastering:
Alex Volasko

Videospot produkcija:
EKVisuals (www.ekvisuals.com)

ALBUM: Stroj za sušenje solz

Stroj za sušenje solz je dolgometražni prvenec Počenih Škafov. Vsebuje devet avtorskih pesmi, ki pojejo o tem, kako zelo različni zadevi sta ljubezen in sreča. Izjemen vokal Marjete Prudič vas bo popeljal v svet čustev in hrepenenja, plesa, razočaranja in veselja, iz katerega zagotovo ne boste prišli nedotaknjeni.

Album bo premierno predstavljen na letošnjem Festivalu Godibodi.
Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je v zadnjih letih postal sopomenka za kakovostno slovensko avtorsko in etno glasbo ter za celovito koncertno doživetje. Letošnji festival se bo odvil v prvem tednu junija na novi lokaciji, na Ljubljanskem gradu, kjer se bo predstavila vrsta svežih glasbenih projektov. Drugi festivalski dan 8.6.2018 bodo svoje nove projekte predstavile zasedbe Orkestrada, Počeni škafi in Teo Collori & Momento Cigano.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.