Predsednik je zadet napoveduje nov album Patetica

Patetico (foto: Dejan Balut)

Glasbena skupina Patetico, nekoč velika atrakcija slovenske glasbene scene, se po več kot desetih letih vrača z novim singlom in novo ploščo. Spomnimo se, kako je pred leti med ljudmi krožil “črni” posnetek njihovega prvega koncerta in kmalu navdušil vse pristaše kvalitetnega popevkarskega jazza. To so bili demo posnetki, ki so jih vrteli celo na radiu.

»Patetico je za nekaj časa zaspal kot Trnjulčica, dokler se ni pojavil dober material in ga poljubil točno v srce, da je dvignil rit in se spravil posnet celi album,« pove pesnik Rok Vilčnik, ki je še vedno glavni krmar Patetica, v jadra pa dajejo veter Nika Perunović – vokal, Dejan Berden – klavir, Tadej Kampl – kontrabas in Ciril Sem – bobni.

»Sedaj se vrača še bolj plemenito patetičen in avtentičen,« doda avtor, ki je napisal tudi besedilo za njihovo najnovejšo pesem. Novi singel se loteva enega najtežjih poklicev v naši državi – poklica predsednika države. Vsak človek namreč potrebuje trenutke sprostitve in z nekom, ki je praktično 24 ur na očeh javnosti, ni nič drugače.

Avtor glasbe Tadej Kampl pove o pesmi: »To je poklic, ki ga je treba opravljati z dostojanstvom in nesebičnim razdajanjem za druge. In prav nič čudno ni, če te kdaj pa kdaj zanese. Mene bi že. Zato občudujem našega predsednika in njegovo neusahljivo energijo. Večkrat sem se že vprašal, od kod jemlje?«

Druga plošča skupine Patetico Vse je v redu z mojo dušo, ki izide konec maja pri založbi Celinka, je v celoti avtorsko delo. Večino glasbe so prispevali člani skupine sami, nekaj skladb pa tudi priznani slovenski skladatelj Gregor Stermecki (Bilbi, Papir, Severa Gjurin). Patetico pričenja promocijsko turnejo ob izidu nove plošče junija na festivalu Godibodi v Ljubljani, zatem pa se jih bo dalo slišati še marsikje po Sloveniji.

Avtor besedila: Rok Vilčnik
Avtor glasbe: Tadej Kampl, Rok Vilčnik

Promocijske fotografije: Dejan Balut

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>