Projekt Sounds of Slovenija tudi na Vinilu

Ljubljana, 18.2.2014

Za vse ljubitelje vinilnih izdaj z veseljem sporočamo, da je v sklopu zbirke Sozvočja Slovenije  pri založbi Celinka.si izšel LP projekta Sounds of Slovenia, v omejeni nakladi.

Projekt, pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča, predstavlja slovensko ljudsko izročilo v sodobnih in živih priredbah.
Več o zasedbi na njihovi spletni strani – Sounds of Slovenia.

Spomnimo se, da je novi album  Sounds of Slovenia že  jeseni izšel v elektronski obliki na okolju, zdravju in brbončicam prijaznemu nosilcu t. i. ČDju. Ekipa, ki sodeluje pri projektu, je skupaj z družinskimi članki in  Celinkinimi sodelavci posadila, oplela, obrala, posušila in lično zapakirala slovenski česen. V svežnju zdravja za telo in duha so tudi navodila za “dolpoteg” novega albuma.

Sedaj pa smo dočakali tudi dolgo pričakovano vinil izdajo na kateri lahko najdemo izbor 8 ljudskih skladb 9 odličnih solistov (Eva Hren, Brina Vogelnik, Vesna Zornik, Aphra Tesla, Rudi Bučar & Marino Kranjac, ženska vokalna zasedba Katice, Metod Banko, sopranistka Irena Preda). Pri dveh skladbah pa smo k sodelovanju povabilil tudi zbor APZ Tone Tomšič.
Slovenska ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, s svojim delom na tem področju pa želimo opozarjati na to, kaj pomeni bogastvo razlik in kako pomembna je raznolikost, ne samo v kulturnem, temveč tudi v gospodarskem in političnem svetu. Spoštovanje razlik in upoštevanje celovitosti sveta sta ključna za prepoznavanje novih vzorcev, ki nas popeljejo iz ekonomske in ekološke krize.

Sounds of Slovenia je multimedijski projekt, ki  združuje več kot  30 vrhunskih glasbenic in glasbenikov, ki so se že uveljavili kot odlični solisti, hkrati pa igrajo in pojejo v različnih zasedbah kot so Katalena, Jararaja, Manouche, Katice, Siddharta, Elevators, Fake Orchestra, Brina, Big Band RTV Slovenija idr.)

www.soundsofslovenia.com
www.godibodi.si
www.celinka.si


Naslovnica LP izdaje

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice, Sozvočja. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>