Radio Mondo s pesmijo Vikend ljubimca napoveduje prvenec Zgodbe za dva in nastop na Festivalu Godibodi

Radio Mondo (foto: Darja Štraus Tisu)

Skupina Radio Mondo je vse od nastanka v letu 2014 doživela več prevetritev postave, vendar le-to danes sestavljajo sami vrhunski glasbeniki: klaviaturist Urban Grebenšek, kontrabasist Nino De Gleria, tolkalec Blaž Celarec, violinistka Jelena Ždrale in Matej Mijatović, interpret ter avtor večine skladb. Dve je prispeval tudi Nebojša Mijatović, ki je pri nekaterih sodeloval še kot soavtor besedil. Skladbe so zorele kar nekaj časa, zato je sedaj končno nastopil čas za prvenec, čigar izid bo pospremila koncertna promocija na 9. Festivalu sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi.

V svoji šansonjerski maniri Radio Mondo poslušalcem predaja nadvse slikovito in hudomušno zgodbo o Vikend ljubimcih, ki med člani skupine velja za »najbolj nedolžno pesem, saj namreč obstajajo ljudje, ki te reči počnejo tudi ob delavnikih,« med smehom pove Matej Mijatović, katerega vokalni del so pospremili Jelena Ždrale, moški Badum Badum orkester in Nana Milčinski, s katero je skupina že nastopila na »festivalu Melodije Morja in Sonca. Zatreskali smo se, skupaj preživeli zares lep vikend in ker smo želeli to zgodbo nekako zaokrožiti, smo jo povabili k sodelovanju.« Kot je zanje značilno, je v središče muziciranja postavljeno besedilo, tokrat pospremljeno z violinskim vložkom, danim v ospredje, ter bogatimi spremljevalnimi vokali, ki Vikend ljubimca še dodatno poudarijo in ju spremenijo v otipljivo zgodbo (pre)številnih.

Glasba in besedilo: Matej Mijatović

Aranžma: Radio Mondo

Promocijske fotografije: Darja Štraus Tisu

Prvenec skupine Radio Mondo bo naslovljen Zgodbe za dva, saj se bodo na njemu znašle »pesmi ljubezenske tematike, vendar bo ta kljub temu raznolik,« pove Matej Mijatović in nadaljuje, da »žanrsko albuma ne bi mogli opredeljevati, saj se opiramo na pop, swing in folk glasbo, čeprav smo v osnovi naravnani nekoliko bolj šansonjersko.« Dvanajst skladb prinaša tudi dvanajst zgodb, ki jih je skupina skozi obdobje svojega ustvarjanja sooblikovala vse do končne podobe. Poleg Nane Milčinski, ki gostuje v najavni pesmi Vikend ljubimca, se kot gostji v drugih pesmih pojavita še Neža Trobec in Nanča Muck, na nekaterih posnetkih pa bodo poslušalci lahko zaslišali glasbenike, ki so v preteklosti vedrili na frekvencah Radia Mondo, denimo Andraža Kržiča, Krešimirja Jadronjo in Roka Erjavca.

Album Zgodbe za dva skupine Radio Mondo izide 17. maja 2016 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Na Godibodi blogu preberite portretni intervju z Matejem Mijatovićem, ki napoveduje izid albuma Zgodbe za dva in koncert na Festivalu Godibodi.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.