ROBERT JUKIČ predstavlja novo zgoščenko ‘KRAMP’

Predstavitev bo v petek, 19. oktobra 2012 ob 20.00, v Repeteju na Gornjem trgu v Ljubljani

Nova izdaja Roberta Jukiča “KRAMP” združuje posnetke iz koncertov zasedbe “Robert Jukič in Kramp”, s katero je predstavljal zgoščenko “Dobrote iz skrinje zarote” (Celinka, 2011), ki je bila s strani strokovne javnosti in poslušalcev odlično sprejeta.

“(…) Če bi tako domiselno koncipirana in odlično izvedena plošča izšla v Ameriki, bi bil tisk poln upravičenih pohval na njen račun. Pri nas kaj takšnega žal ni mogoče, ker so mediji preveč zaposleni s popolnoma skorumpiranimi in nezrelimi politiki ali pa s tistimi, ki mislijo, da so zvezdniki, ker so se pač tako odločili. Ne prvim ne drugim seveda ni pomoči. Plošča Roberta Jukiča pa je izjemna in bo taka ostala tudi, ko bo vse drugo končalo na smetišču zgodovine. (…)” je o plošči junija 2011 zapisal Jure Potokar.

Robert Jukič se za razliko od večine ustvarjalcev ne podreja okvirjem, trendom ali trgu. V svojih glasbenih raziskovanjih brez pomislekov in predsodkov sledi svojim vzgibom in idejam, ter se vedno znova poda na pot, ki se, tako kot pri njegovih dosedanjih izdajah, konča z vsebinsko in izvedbeno polnim in dovršenim izdelkom.

Album “Kramp” je vnovičen dokaz njegove glasbene radovednosti. Skladbe so na odrih dobile drugačen obraz, zaživele bolj udarno, a kljub temu obdržale svoje bistvo, čutnost, krhkost in krutost. Devet skladb je bilo posnetih na festivalih Godibodi v Ljubljani in Kamfest v Kamniku ter v klubu Cankarjevega doma.

“(…) V živo izvedene pesmi z albuma so bile sicer nekoliko drugačne, vendar so možakarji obdržali bistven (ne)ugoden občutek, ki veje z albuma in se zajeda v vse pore osamljenega kavboja, ki jaha proti sončnemu zahodu. (…) Izvrstno so pričarali deželo, po kateri se klatijo John Wayne, Clint Eastwood, Johnny Cash ter Nick Cave ob zvokih Morriconejeve glasbe. (…)” je po koncertu na festivalu na GodiBodi za Delo zapisal Zdenko Matoz.

Koncertnim posnetkom so dodane še tri studijske skladbe: lanskoletna uspešnica “Trese se trese” in dve povsem novi skladbi “Težko je breme” in “Zlo se kuje”.

Poleg jedra skupine Kramp – Metoda Banka (vokal), Andraža Mazija (kitara), Sergeja Ranđelovića (bobni), Tonča Feiniga (klaviature) in Roberta Jukiča (vokal, kitara), sta pri snemanjih studijskih skladb sodelovala še pevka Aphra Tesla in bobnar Gašper Bertoncelj.

Zgoščenka je izšla 15.10.2012, dostopna je izključno v digitalni obliki v spletnih prodajalnah. V petek 19. oktobra ob 21.00 bodo na predstavitvi v Repeteju na voljo promocijski izvodi na trdem nosilcu.

Spletna stran: www.robertjukic.com

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>