Robert Jukič z novim singlom najavlja album ‘Dobrote iz skrinje zarote’

foto: Luka Umek

Suha je zemlja

Robert Jukič z novim singlom najavlja album ‘Dobrote iz skrinje zarote’

5.4.2011 – Koncert Godibodi – Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, ob 20h

Slovenski instrumentalist in skladatelj Robert Jukič, ki se že več let pojavlja tako na tujih odrih jazz klubov in festivalov kot na domačih prizoriščih, bo v začetku aprila izdal peti samostojni album z naslovom ‘Dobrote iz skrinje zarote’.

Nov avtorski projekt Roberta Jukiča je tematsko naravnano delo, na katerem se v tekstih loteva zgodb posameznikov, njihovih načinov življenj, prepričanj, družinskih odnosov, izgubljenosti v moderni družbi, osamljenosti, izgub bližnjih in spopadanja z široko paleto bolečin, ki jo je človek sposoben občutiti in povzročiti. Glasba, ki pričara občutek puščave, časa, ki stoji, je zmes arhaičnega bluesa in izročila ljudskih napevov. Z izborom inštrumentov in načinom izvedbe je v ospredju organski, nagonski duh, ki teži k sporočanju boleče iskrenosti in neposrednosti. Pri pisanju besedil za to zgoščenko je v veliki meri pomagalo dejstvo, da so to bile in so resnične zgodbe posameznikov, katere je bilo potrebno le spraviti v primerno obliko. Pri nekaterih so osebe in dogodki domišljijski, a teme so večne. ‘Suha je zemlja’, ki je prvi single z albuma, je ena izmed teh skladb.

Robert Jukič je že sodeloval z mnogimi slovenskimi izvajalci kot so Jani Kovačič, Maya, Nude, Anja Rupel, Pero Lovšin, Šank Rock, Tabu, Oto Pestner, Funk You, 6 Pac Čukur, Interceptor, Žabi, Katja Šulc, Nina Strnad, Rok’n band, Lara Jankovič in seveda z večino jazz izvajalcev in zasedb. Tudi na novem album sodeluje z bogatim izborom slovenskih vokalistov, toda tokrat pravi, da bi pri izbiri sodelujočih vokalistov sam ni imel veliko besede. Skladbe so bile tiste, ki so narekovale svoj razvoj in tudi odločile, kdo bo z svojo vokalno interpretacijo zaokrožil njihov obraz. Tako je tudi Tomislav Jovanovič – Tokac, ki poje ‘Suha je zemlja’ priskočil na vlak nekje v drugi polovici ustvarjalnega procesa.

Robert Jukič bo novi album ‘Dobrote iz skrinje zarote’ v torek 5. april v celoti predstavil na koncertu v sklopu letošnjega festivala Godibodi. S svojo glasbo na koncertih poslušalce popelje na potovanje, kjer z zvokom pričara vrsto ambientov, s kompozicijami preletava žanre in jih oblikuje v žive konglomerate ter z energičnostjo napolni baterije prisebnih. Na odru Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana bo nastopil ob spremstvu skupine Kramp, ki jo sestavljajo Andraž Mazi, Sergej Ranđelović in Metod Banko. Album na dan koncerta izide pod okriljem založbe Celinka.

www.robertjukic.com

www.celinka.si

»Suha je zemlja«

poje Tomislav Jovanović – Tokac

avtor skladbe, besedila in aranžmaja Robert Jukič

odigrali: Robert Jukič – akustična kitara, Andraž Mazi – električna kitara, dobro, Sergej Ranđelović – boben

posneto v domačih studiih

zvočna obdelava in mastering Saša Lušić

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>