Rudi Bučar predstavlja novo ploščo

RUDI BUČAR IN ISTRABEND

Vsestranski glasbenik Rudi Bučar, večkratni nagrajenec festivala Slovenska Popevka, je objavil novo ploščo. Za realizacijo tega projekta mu je uspelo združiti izjemne glasbenike in sicer harmonikarja Janeza Dovča, tubista Gorana Krmaca, tolkalista Davida Morgana in trobentača Mitjo Bobiča. V goste je povabil tudi odlično istrsko klapo Lungomare iz Umaga.

‘Rudi Bučar in Istrabend’ zajema sedem avtorskih skladb. Poleg teh je na plošči še pet ljudskih pesmi, predelanih s sodobnimi aranžmaji, s katerimi Rudi, tako kot na ploščah Kapot (2004) in Kambiament (2007), poudarja svoje istrske korenine. Za prirejanje istrskih ljudskih pesmi s sodobnimi aranžmaji se je odločil tudi zato, ker si želi, da ljudske pesmi ostanejo žive, da jih predvsem mladi sprejmejo in vzamejo za svoje.

Za vizualno podobo nove zgoščenke je tudi tokrat skrbela izjemna oblikovalska ekipa Procenta, ki je s prelepim ovitkom nadaljevala grafični koncept prej omenjenih plošč ‘Kapot’ in ‘Kambiament’.

Plošča, ki je bila posneta v studiu M-Media (snemalec – Tadej Mihelič), je izšla pri Glasbeni zadrugi Celinka. V kratkem bo na voljo tudi v digitalni obliki.

RUDI BUČAR IN ISTRABEND NA PRVEM JESENSKEM GODIBODIJU

Nova plošča bo prvič predstavljena na promocijskem koncertu 17.11.2012 v domači Izoli in 24.11.2012 na prvem Jesenskem Godibodiju na Odru pod Zvezdami –LGL, v Ljubljani. Sledila bo promocijska turneja po slovenskih klubih.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>