Simona Černetič vstopa v prihajajočo pomlad s pesmijo Življenje je igra

Simona Černetič (foto: osebni arhiv)

Mnogi jo poznajo kot Aynee, čeprav je bilo sprva mišljeno, da se bo tako imenovala skupina, a je po spletu okoliščin povečini na odru stala kar sama. Lansko jesen je vzdevek ovrgla in kot Simona izdala album Nedaleč stran, s katerega je poleg naslovne pesmi že predstavila Na goro in Pod oknom. V prihajajoči pomladi ponuja v posluh tretji singel, ki pristopa k glasbi na izredno moderen način.

Življenje je igra je razigrana in živahna pesem, za katero je leta 2011 prejela kanto na Kantfestu. Je osebno izpovedna, zato spevnost melodije dopolni s sporočilom besedila. Simona Černetič pove, da seveda »vemo, da je življenje igra, vendar nas včasih za marsikaj po nepotrebnem skrbi, zato premlevamo in ne moremo iz svojega kroga misli. Če pogledam na življenje manj obremenjujoče, da je vse skupaj le igra, mi je lažje. Življenje tako vsaj za trenutek izpustim iz lastne kontrole.« In s pesmijo, o kateri teče beseda, je to nadvse lahko doseči, saj poslušalca kar zvabi k poslušanju in sprostitvi, zato »se prepustimo življenju in njegovim zakonitostim. V dobrem smislu,« še doda.

Glasba, besedilo in aranžma: Simona Černetič
Promocijske fotografije: osebni arhiv

Z albumom Nedaleč stran se Simona Černetič odmika od dosedanjega dela, saj se podpisuje tako pod glasbo kot besedila in aranžmaje, kar ji je ustvarjanje v marsičem olajšalo, saj pove, da ji je »težko razlagati producentu, kako slišim pesem v glavi in kakšno jo želim slišati tudi sicer.« Zato se je lotila še produkcije, medtem ko žive nastope nadgrajuje z uporabo looperja. Pesmi tako dobijo nekoliko drugačni obraz, album Nedaleč stran pa sicer poleg avtorskih vključuje še ljudsko skladbo Po jezeru in uglasbljeno pesem Pod oknom Franceta Prešerna, ki jo je izvedla v živo v dvorani glasbene šole Vrhnika ob spremljavi člana skupine Siddharta Tomaža O. Rousa.

Album Nedaleč stran je izšel 16. oktobra 2015 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Vabimo vas, da na Godibodi blogu preberete portretni intervju Simone Černetič.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.