Simona Černetič z Norim dnevom napoveduje koncert v okviru Festivala Godibodi

Simona Černetič (fotografija: Maša Černetič)

S svojim novim izdelkom se je odmaknila od prejšnje zvočnosti in se samostojno podala v svet produkcije, z novim singlom, s katerim vabi na sladoled, sok, kavo ali čaj pa napoveduje koncertno promocijo albuma Nedaleč stran. Ta bo v okviru 9. Vseslovenskega festivala sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi, in sicer v torek, 31. maja na malem odru Hostla Celica v Ljubljani.

Nor dan z energičnimi ritmi poudarja izgorelost, kateri smo dandanes na pragu vsi, in sočasno izraža željo po bližini. Kajti ob kupu obveznosti, katere si kdaj nalagamo sami, še pogosteje pa nam jih nalagajo drugi, se zapiramo v osamo. Prav zato si vse pogosteje želimo, da bi nas povabili »na sladoled, sok, kavo, čaj,« pri čemer »ni važno, kdaj, kje, s kom, zakaj.« Bistveno je, da bi si lahko izmenjali nekaj besed, drug drugemu opisali svet in to, kako ga vidimo živet. Navkljub temu da pesem morebiti izraža razočaranje nad današnjo podobo sveta, Simona Černetič zaključi, da je vendar lep »kot višnjev cvet«. Prav pozorno opažanje vsega, kar sodobnemu človeku krade doživetje, je odlika ustvarjalnosti kantavtorice z Vrhnike, ki je prepričana, da je »napredek nujno potreben, sicer ne bi bil izziv delati novih pesmi. Glasbeni okus in znanje se skozi čas medsebojno gneteta, pilita in oblikujeta. Gre za to, da je poplava nove glasbe in tudi novih možnosti za izvajanje je ogromno.«

Glasba, besedilo in aranžma: Simona Černetič

Promocijske fotografije: Maša Černetič

Simona Černetič: Nedaleč stran

Simona Černetič, prejemnica dveh nagrad na kantavtorskem festivalu Kantfest, verjame, da se moraš pesmim »na nek način odpovedati in jih podariti. S tem se osvobodiš pričakovanj. To dam in to ni več moje. Potem je morda lažje. Kljub temu je težko, ker če ljudje ne sprejmejo tvojega dela, na nek način ne sprejmejo niti tebe. Toliko tebe je v tem in za vsem se skriva poslanstvo, ki ga čutiš … poslanstvo, da daješ in s tem izničuješ sebe …« Doslej je poslušalstvu z albuma Nedaleč stran že podarila naslovno pesem, a tudi Na goro, Pod oknom, v kateri gostuje Tomaž O. Rous, in Življenje je igra. Z Norim dnevom ohranja družbeno-kritičen pogled na svet in vabi na Festival Godibodi, kjer bo živ nastop pospremila z uporabo looperja.

Album Nedaleč stran je izšel 16. oktobra 2015 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Na Godibodi blogu preberite tudi portretni intervju s Simono Černetič.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.