Skupina ÊDNA s singlom PIKA POUKA napoveduje izid albuma

Êdna, sveža glasbena zasedba v kateri ljudske pesmi dobijo novo, unikatno podobo se predstavlja s prvim singlom Pika pouka. Skladba tudi napoveduje izid fizičnega in digitalnega debitantskega albuma z naslovom Ajne, cvaj, draj, ki bo izšel 1. oktobra 2018 pri ustvarjalnem polju Celinka.si.

Besedilo pesmi Pika pouka je vzeto iz bogate ljudske zakladnice (pesem – ljudski naslov Pika, pauka – je iz poljudno-poljubno zasnovane zbirke porabskih pesmi Dušana in Franceka Mukiča).

Glavni simboli v skladbi so: črne oči, rdeča lica in dekle Micka.
V pesmi si dekle izbira fanta, mati hčer sprašuje kateri bi bil pravi zanjo: čevljar, krojač ali muzikant.Na koncu se dekle odloči za ta pravega – muzikanta. ?

Glasba je delo vseh članov Êdne (Luke Ščavničarja, Luke Sraka, Blaža Koreza, Jasmine Dajčman, Tjaše Cigut ter bivšega člana Kristiana Majcna). Ljudska Pika, pauka je z Êdno dobila novo zvočno podobo in tako dobila nov naslov: Pika pouka.

Êdna (prekmurski izraz za ena) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Skladbe so s svojo močno sporočilnostjo in modernim glasbenim izrazom povezale uveljavljene mlade profesionalne glasbenike, ki se uveljavljajo na različnih glasbenih področjih (etno, klasika, jazz, rock, fusion…). Vsak izmed članov skupine vpleta v glasbeni izvajanje Êdne svoje glasbene izkušnje in znanja, skupaj pa tvorijo pomlajeno arhaično podobo, ki tako zelo prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimezije in neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje.

https://www.facebook.com/band.EDNA/

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.