Skupina Neomi predstavlja prvi singel iz prihajajočega albuma

Istanbul je prvi singel iz prihajajočega albuma skupine Neomi, ki je v letu 2011 izdala svoj prvenec Poglej.

Novi singel skupine Neomi je nastal v Istanbulu v sodelovanju z Evo Tajo Cimerman, ki je napisala besedilo. Prihajajoči album skupine v slovenskem jeziku napoveduje kolaž vtisov mest po katerih sta avtorici glasbe in besedila Saša Vipotnik in Eva Taja potovali. Od Beiruta do Ljubljane, vsaka pesem vas bo skušala zapeljati in popeljati v eno od mest. Pesmi so njuna interpretacija določene kulture in vzdušja, ne pa posnemanje njihove glasbe, kateri se namerno nista prav dosti posvetili.

Nezamenljiva in vsekakor pomembna je vloga ostalih članov zasedbe; basista in producenta Jerneja Kržiča, klaviaturista Erika Marenčeja in bobnarja Vida Žgajnerja, ki so vse skupaj aranžmajsko zapakirali z novejšim, bolj elektronskim pristopom. To sicer ne pomeni, da se Neomi ne bodo v prihodnosti vračali na akustične inštrumente in aranžmaje, pač pa le nakazuje, da so se Neomi zavestno odločili novo glasbo ustvarjati brez kakršnihkoli zadržkov in omejitev.

Foto: Saša Vipotnik (iz arhiva Saše Vipotnik)

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Neomi. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>