Simbolični Orkester predstavlja novi album

Symbolic Orchester / XXSilent

Njihov prvi plošček gre v drugo smer od mnogih pričakovanj. Je skupek avtorske glasbe posameznikov orkestra – Bojana Cv, Klemna Bračka, Matije Krečiča in Tea Collorija ter avtorske skladbe Mystice, posnete v sodelovanju s Terrafolkom, začinjen s slovensko ljudsko in francosko baročno glasbo. Glasba Simboličnega orkestra steguje lovke k vsem, ki jo želijo slišati in žgečka celo tiste, ki so si v ušesa zarili prste.

Povezava do albuma na spletni strani Celinke.si

Če je kaj simboličnega v njihovem orkestru, je to gotovo izkušnja, ki ostane s tabo še ure po končanem koncertu. Njihova glasba je namreč simbol za ustvarjalnost, ki se zgodi, ko se v veliki meri klasično izobražene glasbenike spusti z vajeti. Glasbeniki so samoučljivi organizmi, ki jih zanima vse; srbska romska glasba, skandinavski ‘fidlerji’, irski prijatelji, jazz skladatelji, klasični umetniki in vsi ljudje, ki pridejo mimo, ko Simboliki na ulici narobe obrnejo klobuk.

Foto: Bojan Stepančič

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice, PR. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>