Ta gor, ta doli napoveduje koncert zasedbe Petzapet v obgodibodijevskem programu ob izidu albuma

Petzapet (foto: Sunčan Stone)

Pevska skupina Petzapet v sestavi promotorja človeškega glasu Aleša Hadalina, Neže Peterle, Petre Trobec, Metoda Banka in Tomaža Maherja se je po sedmih letih skupnega prepevanja odločila za prvi album, poimenovan kar Petzapet. Slednji prinaša posnetke s koncerta, ki so ga imeli 23. aprila letos v Salonu za ENO glasbo v Ljubljani, koder so občinstvo razveselili s slovenskimi ljudskimi skladbami, to pa jim je marsikdaj pritegnilo.

Izid albuma spremlja skladba Ta gor, ta doli, različica znane slovenske ljudske skladbe, s katero so se malce pošalili in jo priredili na hudomušen način. Kot je za pevsko skupino Petzapet značilno, se člani posvečajo večglasnemu petju, tudi sicer globoko vpetemu v slovensko ljudsko izročilo, običajno manj znanih slovenskih skladb. »Črpamo predvsem iz bogate zakladnice veselih in hudomušnih pesmi, ki prihajajo iz celotnega slovenskega etničnega prostora,« so povedali člani, ki jih druži ljubezen do ljudskega petja, čeprav ostajajo dejavni tudi na drugih področjih glasbenega izražanja.

Glasba in besedilo: slovenska ljudska skladba

Aranžma: Petzapet

Promocijske fotografije: Sunčan Stone

Petzapet: Petzapet

Navkljub temu da je bil repertoar pevske skupine Petzapet v Salonu za ENO glasbo obsežnejši, so se odločili na album uvrstiti šestnajst skladb, pri čemer bodo pozornejši poslušalci za svojo posvečenost pri poslušanju nagrajeni s presenečenjem. Morebiti se bo to prigodilo tudi na koncertu v okviru festivala Godibodi, ki se ima zgoditi v sredo, 1. junija ob 21.00 v Hostlu Celica v Ljubljani.

Album Petzapet istoimenske pevske skupine je izšel 24. maja 2016 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.