Ustvarjalno polje Celinka.si in Aleksander Novak predstavljata album Do dna

Aleksander Novak: Do dna

Ustvarjalno polje Celinka.si in Aleksander Novak predstavljata album Do dna, ki ga je le nekaj dni nazaj najavila pesem Drugačna sva. Aleksandru so se pri ustvarjanju pridružili priznani glasbeniki, kot so Boštjan Grabnar, Jure Rozman, Anže Langus Petrovič in Robert Pikl, medtem ko je za produkcijo poskrbel Gaber Radojevič.

Do dna je album, s katerim se Aleksander Novak želi dotakniti ljudi in jih premakniti. Zaradi težav s slabovidnostjo je tudi sam moral pristati na dnu, da bi lahko prehodil vso dolgo pot in se vzdignil v nebo ter se podal na glasbeno pot, kar zelo dobro prikazuje tudi naslovnica albuma, za katero so poskrbeli v Studiu Procenta. Zato Do dna prinaša skupek življenjskih trenutkov, preživetih in ubesedenih ter uglasbljenih s strani tega obalnega glasbenika, a tudi uvidov v marsikakšno spoznanje, ki mu je bilo dano. »Tako kot v življenju tudi pri delu ne špekuliraš, temveč skušaš biti boljši in boljši, zato želim ujeti ljudsko sporočilo in dati pomen zgodbam, ki jih pišem zase in za druge,« je iskren Aleksander, ki je odšel še korak dlje. Posebnost izdaje je naslov albuma, ki je napisan oziroma natisnjen tudi v brailovi pisavi, s čemer mu je dal dodatno težo in se še v večji meri obrnil k nagovarjanju ranljivejše skupine, ki ji pripadajo slepi ter slabovidni.

Album Do dna je izšel 1. decembra 2015 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Promocija albuma Do dna Aleksandra Novaka bo potekala v sredo, 9. decembra ob 19.00 uri v Avditoriju Portorož, kjer bo skupaj z Markom Strletom obiskovalce povabil na glasbeno-literarno potovanje v enem večeru, na odru pa se mu bosta pridružila tudi gosta Rudi Bučar in Lea Sirk.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.