Ustvarjalno polje Celinka.si postreglo s sedmimi novimi izdajami, mnoge od njih bodo predstavljene na festivalu Godibodi

El Kachon: Svet dovoljenih laži

El Kachon: Svet dovoljenih laži

Dolenjska skupina El Kachon se po dveh albumih, ustvarjenih v angleščini, predstavlja s pesmimi v slovenščini. Svet dovoljenih laži so napovedali z Odpovedjo, predstavili pa ga bodo na promocijskem koncertu na osrednjem odru festivala Godibodi. “Angleščina za nas ni jezik ene države ali enega naroda, ampak jezik rock’n’rolla. Na začetku našega ustvarjanja je bila to samoumevna in legitimna izbira,” so povedali v intervjuju za Godibodi blog. PREBERITE VEČ

Radio Mondo: Zgodbe za dva

Radio Mondo: Zgodbe za dva

Na festivalu Godibodi bo nastopila tudi šanson zasedba Radio Mondo, ki se predstavlja s prvencem Zgodbe za dva. Kot že sam naslov pove, prav tako tudi najavni singel Vikend ljubimca, gre za intimne ljubezenske pesmi, polne hrepenenja, otožnosti, tudi hudomušnosti. Matej Mijatović je v intervjuju za Godibodi blog povedal, da je “sam bolj interpret svojih zgodb, vešč nekaj akordov na kitari. Z njimi lahko ustvarjam melodije. A toliko, kolikor se glasbeniki trudijo z instrumenti, se sam trudim z besedili.PREBERITE VEČ

Poltrona Express: Zaženi nov dan

Poltrona Express: Zaženi nov dan

Zaženi nov dan nosi naslov album blues-rock zasedbe Poltrona Express, ki ga je napovedala s pesmijo Mravljice. V svojem ustvarjanju se člani skupine dotikajo izgubljenosti v tem hitro spreminjajočem se svetu, eksistencialnim tegobam sodobnega človeka in skušnjavi, da zavrže vzorce, ki mu jih narekuje družba ter si mirno vzame čas zase. Album bodo predstavili v okviru obfestivalskega programa festivala Godibodi.

Petzapet: Petzapet

Petzapet: Petzapet

Zasedba Petzapet se je po sedmih letih skupnega prepevanja slovenskih ljudskih skladb opogumila in izdala album Petzapet, na katerem poustvarjajo ljudske skladbe iz različnih slovenskih regij, kakršna je dino Ta gor, ta doli. Njihov skupni imenovalec je, da so splošni javnosti nekoliko manj znane. Pevski sestav, znan po večglasnem petju, globoko vkoreninjenem v slovensko ljudsko glasbo, se bo predstavil v obfestivalskem koncertnem programu festivala Godibodi.

tAman: tAman

tAman: tAman

Nekoč uspešen sestav Dertum, ki se je v bolečini domotožja porodil v ljubljanskem begunskem centru, je botroval nastanku zasedbe tAman. Ta izvaja sevdalinke in tradicionalne bosanske ter druge skladbe s področja nekdanje Jugoslavije, vendar si jih v duhu “podalpskega sevdaha”, kot zasedbo radi označujejo, upa nekoliko predrugačiti, tudi prenasloviti. Ob povodu izida albuma tAman so ponudili v posluh skladbo Golub, nastopili pa bodo v okviru festivala Druga godba.

Klarisa Jovanović & Della Segodba: aMANDOLAT

Klarisa Jovanović & Della Segodba: aMANDOLAT

Klarisa Jovanović je z glasbeniki iz zasedbe Della Segodba, ki jo spremlja od leta 2010, ljubiteljem ljudske glasbe Sredozemlja in Balkana ponudila v posluh tretjo tovrstno izdajo, ki jo je napovedala skladba Agapi mou fidela. Album aMANDOLAT za razliko od predhodnika prinaša še glasbene okuse Prekmurja, Međimurja in Madžarske. Novi stalni član spremljevalne zasedbe je tokrat tudi Matjan Stanić, ki vnaša tolkalske pasaže. Z gosti, Ninom de Glerio, Jeleno Ždrale in Igorjem Bezgetom, Klarisa Jovanović tudi tokrat vabi v raziskovanje dežel.

Wild Strings Trio: Lost Weekend

Wild Strings Trio: Lost Weekend

Lost Weekend Wild String Tria prinaša nežne tone kitare, globino čela in milino violine, prepletene v polno zvočnost, za katere skrbijo kitarist Aleksander Kuzmić, čelist Toby Kuhn in violinistka Petra Onderufova. Preplet treh instrumentov in treh različnih glasbenih ozadij, tudi kultur, saj vsak prihaja iz druge dežele, prinaša ljudsko skladbo Balkana, jazzovske ritme in harmonije klasične glasbe.

VABLJENI NA 9. VSESLOVENSKI FESTIVAL SODOBNE AVTORSKE IN ETNO GLASBE GODIBODI!


Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.