VELIKO VEČ KOT PREIGRAVANJE SKLADB Z NOVEGA ALBUMA!

VABILO NA PROMOCIJSKI KONCERT NULA KELVINA ‘Možgani na paši’

KUD France Prešeren, četrtek, 17. november ob 21. uri.

Foto: Peter Zakrajšek

Nova slovenska skupina Nula Kelvina je pred kratkim objavila svoj prvi single ‘Možgani na paši’ in uspešno začela pohod do vrha slovenskih radijskih lestvic. Sestavljajo jo izkušeni glasbeniki, ki jih je bilo možno videti in slišati v različnih znanih in manj znanih postavah: Marko Boh (vokal, klaviature), Klemen Kotar (bas, saksofon, flavta, spremljevalni vokal, ropotulje), Jure Rozman (bobni, spremljevalni vokal).

Možgani na paši mp3: http://soundcloud.com/celinka/nula-kelvina-mo-gani-na-pa-i

VELIKO VEČ KOT PREIGRAVANJE SKLADB Z NOVEGA ALBUMA!

Koncerti Nula Kelvina so interaktivni, polni takih in drugačnih zgodb in domislic, da včasih že mejijo na gledališko predstavo. Za predstavitev bosta na svoj način poskrbela legendarna Slon in Sadež, premierno bo na ogled video spot Možgani na paši, ki ga je ustvaril Nejc Gazvoda, vzhajajoča evropska zvezda režije, glasbo pa bodo v živo spremljale improvizirane računalniške grafične podobe skrivnostnega umetnika Kostna moka. Zaradi vrste presenečenj se v KUD-u obeta prava štala, ki je ni zamuditi. Vstopanje bo prosto, lačni in žejni ne boste.

V konceptu Nula Kelvina je kar nekaj aluzij na naravoslovje, zato bi jim v šali lahko rekli znanstveno-popularna glasba (SCI-pop). Če pa že potrebuje nalepko, fantje svojo zvrst najraje poimenujejo ALTER ŠLAGER.  

NULA KELVINA Predstavitveni spot: http://www.youtube.com/watch?v=3UPctJJqXUg

Klemen Kotar, diplomant Graške jazz akademije in v prostem času profesor saksofona ter improvizacije na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, se ne spomni, koliko projektov in sodelovanj kot multiinstrumentalist, avtor, aranžer in producent ima že za sabo, se ga pa dobro spomnijo mnogi slovenski pop, in rock zvezdniki, da o jazzistih niti ne govorimo.  

Jure Rozman je najmlajši (še študent), najmočnejši in najbolj razprodan (nima niti časa, da bi do konca pospravil kante, pa je že na drugem odru). Kakor on bobna, so plesali in še plešejo mnogi vrhunski ustvarjalci slovenske popularne glasbe.

Marko Boh, sicer tudi član skupine Sladcore, je najbolj ponosen na avtorske in izvajalske uspehe na festivalih slovenskega šansona. Najbolje se sicer znajde v vlogi tekstopisca in štabnega zdravnika.

Glasba Nule Kelvina vsebuje razne žanrske reference in je ne moremo opredeliti z eno standardno oznako. Lažje rečemo, česa v njej gotovo ni: metala, klezmerja, dalmatinske popevke, in oberkreina. Je spevna, dinamična in polna preobratov. Ob njej se poslušalec skoraj ne more dolgočasiti.

Ko pride Nula Kelvina, se dobro oblecite, vendar pazite: na koncertih utegnejo biti temperature ravno obratne od njihovega imena- extremno visoke.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>