Vesna Zornik napoveduje novi album ter sodelovanje v projektu Dvocikel

Vesna Zornik s svojo skupino TangoApasionada po svoji prvi samostojni plošči »TangoApasionada« (Celinka, 2010) pripravlja drugi studijski album z okusom po argentinskem tangu, na katerem se bodo znašle avtorske skladbe v slovenskem jeziku, med katerimi je tudi nova skladba »Tebe (Te imam)«, ki jo je Val 202 uvrstil na svojo kompilacijo »Val 014 – Hočemo dobro glasbo!«.

Priredbo skladbe je za Vesno napisala kantavtorica Katarina Avbar. Za jazzovsko obarvano priredbo je poleg Zornikove zaslužna zasedba TangoApasionada, ki jo sestavljajo Metod Banko – spremljevalni glas, violončelo in tolkala, Ernest Miklič – klavir, Nikola Matošić – kontrabas in Rok Koritnik – bobni, z markantnim kitarskim rifom pa se v »Tebe (Te imam)« pojavi Peter Dekleva, ki je obenem tudi producent skladbe.

Žametni moški glas, ki ga slišimo v refrenu, pripada Metodu Banku, ki je skupaj s kitaristom Teom Collorijem v preteklem letu izdal album »Pesem o morju« (Celinka, 2013) . V prefinjeni jazzovski maniri sta uglasbila poezijo različnih avtorjev (Rainer Maria Rilke, Janez Ramoveš, Marko Matičetov, Jure Bagon in Miroslav Holub). Sedaj pripravljata nadaljevanje, nov album, na katerem bodo tudi avtorska besedila.

Vesna Zornik (TangoApasionada) ter Metod Banko in Teo Collori se v okviru projekta Dvocikel skupaj odpravljajo na glasbeno rezidenco v Layerjevi hiši. Plod tega sodelovanja boste lahko slišali na dveh koncertih: 14. novembra v kranjskem Stolpu Škrlovec in 15. novembra na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer bodo nastopili vsak s svojim samostojnim glasbenim projektom in predstavitvijo skupnega ustvarjanja.


Foto: Ksenija Mikor

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Vesna Zornik. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>