Via Poetica – Wansee in Fatima

PREDSTAVITEV GLASBENEGA PROJEKTA »VIA POETICA«( Andraž Polič & Esad Babačić )

V enem stavku: poetična besedila Esada Babačića in glasba interpreta Andraža Poliča v izvedbi izjemnih glasbenikov združenih za zgoščenko ( »No pasaran ali Ljubezen«) in koncerte v živo.

Esad Babačić(1965)pesnik, novinar in pevec znamenitih »Via ofenziva« se je v letu 2010 srečal s pesnikom, skladateljem in glasbenikom Andražem Poličem(1972), kar je botrovalo nastanku glasbene komune »Via poetica« ( skladba »Ljubezen«( KITI ) je izbrana na natečaju in uvrščena na zgoščenko »Val 2011«-možnost ogleda na youtube: Ljubezen,No pasaran/ Tranzicijska pesem).

Glasba temelji na uglasbeni poeziji in se giblje med novodobnim šansonom, jazzom in udarnejšimi ritmi »klasične« popevke-sveža in raznolika izvirnost.

V pripravi je prva zgoščenka ( enajstih pesmi )z izvrstnimi in izkušenimi glasbeniki:
bobni: Sergej Randjelović
tolkala:Blaž Celarec
bas in kontrabas ter tonski mojster ( studio Arboretum ): Nino de Gleria
ak. in el.kitara:Miha Petric
el.kitara: Laren Polič-Zdravič
violina in spremljevalni vokal: Jelena Ždrale
saksofoni: Vasko Atanasovski
zvočenja: Mitja Vrhovnik Smrekar
kitara in vokal: Andraž Polič

Na singlu »Wansee in Fatima« pod okriljem založbe Celinka se srečata balkanski humor in nemška natančnost v »reggae jamingu«.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>