Zadnji single iz ‘Dobrot’ Roberta Jukiča

“SPUSTI IN ODPUSTI”

Pred dobrim letom dni je pri založbi Celinka izšla zgoščenka Roberta Jukiča z naslovom “Dobrote iz skrinje zarote”, na kateri je sodelovala vrsta priznanih ustvarjalcev (Jani Kovačič, Pero Lovšin, Tokac, Boštjan Andrejc Buši, Metod Banko, Sergej Ranđelović Runjoe, Aleš Hadalin…) in požela odične kritike strokovne in laične javnosti. Glasbo smo poslušali na radijskih valovih (“Suha je zemlja” in “Trese se trese” sta bili na večini lestvic, slednja je zasedla več prvih mest) in na festivalskih in klubskih koncertih zasedbe Robert Jukič in Kramp, prav tako smo lahko videli dva videa (“Trese se trese” in “Oj moj brat”), drugi del “Dobrot” smo lahko sneli iz Robertove spletne strani.

Zadnji single iz “Dobrot” je balada “Spusti in odpusti”, ki govori o sprejemanju in odpuščanju. Glas je prispeval Sergej Ranđelović Runjoe, kitare je posnel Robert. Za končno zvočno podobo je poskrbel Saša Lušić.

DIGITALNE IZDAJE

Par mesecev za “Dobrotami” je izšla še zgoščenka “Operation Charlie”, katera je prav tako požela odlične kritike.
Od sedaj sta obe lanskoletni izdaji in tudi vse njegove prejšnje zgoščenke (“How about that!?”, “Phases of one”, “Jazz for masses” in “Radio”) na voljo na spletu v različnih spletnih prodajalnah:
Artistcamp Rebeat, Amazon, Itunes.

KONCERTI IN SNEMANJA

Robert je v preteklih mesecih z svojo zasedbo “Operation Charlie” predstavil glasbo iz istoimenske zgoščenke v Velenju, Murski Soboti in v italijanski Gorici, nastopal z legendarnim srbskim trobentačem Duškom Gojkovićem (Gojković je v svoji dolgoletni karijeri sodeloval z Milesom Davisom, Dizzyjem Gillespiejem, Gerry Mulliganom, Sonny Rollinsom..), nigerijskim kitaristom Femijem Temowo, dunajskim vibrafonistom Flipom Philippom, Mio Žnidarič in Stevom Klinkom… V maju ga čakajo še koncerti z različnimi izvjalaci po Sloveniji, v juniju se bo mudil na Portugalskem in v sosednji Avstriji…
A Robert v času med koncerti ne počiva. Zavzeto nadaljuje z snemanjem novih skladb. Pripravlja novo nadžanrsko zgoščenko (na leta 2009 izdani nadžanrski zgoščenki “Radio” je s pomočjo 30 glasbenikov združil klasično glasbo, jazz, country, alternativni pop, šanson, pogrebni marš…) in nadaljevanje “Dobrot”, ki pa bodo, po njegovih besedah, malce drugačne.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>