Aphra Tesla “Home in the zone”

Aphra Tesla, ki smo jo te dni imeli priložnost videti v Cankarjevem domu s projektom posvečenim Duši Počkaj, pripravlja konceptualno ploščo z naslovom “Home in the zone”. Na njej bodo zbrani pevkini avtorski komadi, ki jih je posnela s pianistom Markom Črnčecom ter tolkalistom Ninom Mureškičem. Posnetki so nastali v studiu RTV Maribor.

V teh dneh je luč dneva ugledal tudi videospot z istoimenskim naslovom, ki ima nekakšno vlogo lajt motiva prihajajoče plate. Nastal je v sodelovanju z angleškim režiserjem Richardom Heslopom, ki je v osemdesetih sodeloval  z  Laibachi ter s številnimi tujimi umetniki kot so The Cure, Paul Mccartney, Darek Jarman, Sinead O Connor. Montažerka je bila Tracy Granger (film Boys Don’t Cry).

7. februarja sta z Igorjem Bezgetom nastopila v performansu AphraTesla Operating System Incorporated Richard Heslop (gre za novo avtorsko glasbo, ki sta jo umetnika naredila za film The child and the saw in jo bo kmalu moč slišati na radiu). Trenutno pa že pripravljata novo poslastico pod naslovom Ne mi strašit veveric v gozdu oz. veverice iz digitalnega gozda.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>