Januarsk-e-novičke Ustvarjalnega polja Celinka.si in Zavoda Godibodi

Novo leto je običajno tudi čas za nove začetke in pri Ustvarjalnem polju Celinka.si ter Zavodu Godibodi ni nič drugače. Pričetek leta smo vzeli nadvse resno in se že podali na pot ustvarjanja Festivala sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi, ki vas bo razveseljeval tekom junija, medtem ko bo Ustvarjalno polje Celinka.si vsak čas praznovalo svoje delovanje s stoto izdajo. Do takrat vas vabimo k poslušanju nekaj novosti in podpiranju slovenske glasbe.

NOVI SINGLI in VIDEOSPOTI

SINGLI

VIDEOSPOTI

  • Skladba Što imala k’smet Stamena je napovedala album Kdo bo pil iz bistrega studenca? zasedbe Ethnotrip. POGLEJTE

Ethnotrip: Kdo bo pil iz bistrega studenca?

NOVO: Kdo bo pil iz bistrega studenca? zasedbe Ethnotrip

Zasedba Ethnotrip, delujoča od leta 2009, je s skladbami Snočkar, Što imala k’smet Stamena in Gde ima voda studena, Radule napovedala svoj drugi album Kdo bo pil iz bistrega studenca?, ki tako kot predhodnik prinaša priredbe ljudskih skladb z Balkana. Zasedba črpa v glasbenem izročilu Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Anglije in Rusije, pri čemer pogostokrat poseže po že skoraj pozabljenih melodijah.

Album Kdo bo pil iz bistrega studenca? je izšel 15. januarja pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

GODIBODI BLOG

foto: Iz tišine se rodi glasba

V ciklusu prispevkov Absurdi iz slovenskega kulturnega in glasbenega prostora smo se dotaknili številnih problematik, ki spremljajo slehernega ustvarjalca, nismo pa si zastavili bistvenega vprašanja: kateri ukrepi so potrebni, da bi bilo drugače? V sklepnem delu, naslovljenem Do več prihrankov z optimizacijo, podajamo nekaj predlogov, ki bi lahko privedli do boljšega položaja slovenskih glasbenikov in ocenjujemo spremembe, ki bi sledile posameznim ukrepom. PREBERITE VEČ

NOVO: Ethnotrip: Kdo bo pil iz bistrega studenca?

Vabimo vas k prebiranju Godibodi bloga, kjer najdete zanimive pogovore s slovenskimi ustvarjalci in vprašanja na temo slovenske glasbe ter kulture. Prav tako vas vabimo k poslušanju Godibodi radia in spremljanju spletne založbe Celinka.si, kjer najdete skoraj sto izdaj slovenske avtorske in etno glasbe.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.