JUNEMA z igrivo izpovedjo: “ODČARANA”

Po dolgi in mrzli zimi je končno prišla pomlad. Šumenje ozelenelih spomladanskih krošenj v nas predrami ciklon želja, igrivih sanjarij in nas dokončno prebudi iz predolgega zimskega spanca. Kljub temu, da smo še včeraj apatično lebdeli, nostalgično čakali stare dni in prebolevali davno pozabljene ljubezni, danes zasanjano tipamo nebo, a hkrati stojimo trdno na tleh.

Odčarana je četrti singel ljubljanske glasbene zasedbe Junema. Po nekoliko bolj umirjenih Čakam, V intervalu večnih sanj in Šelestenje, ki jih je zasedba izdala v letu 2017, Odčarana postreže z nekaj več igrivosti in pozitivnosti ter s hitrejšim tempom.

Produciral, zmiksal in zmasteriziral jo je Igor Ilić, ki je eden izmed gonilnih sil novega vala glasbe, ki nastaja v šentjernejskem studiu Lotos Music.

S prijetnim vokalom nas poboža Neža Trošt. Luka Snoj je napisal besedilo in odigral klasično kitaro. Marko Ovčak je odigral električno kitaro, Blaž Vehar bas kitaro. Na bobnih gostuje Ivo Rimc, spremljevalne vokale pa je odpela Anja Pavlin.

Junema je petčlanska skupina iz Ljubljane. Težko ji določimo en sam glasbeni žanr, saj v njihovi glasbi najdemo kantavtorske pripovedi, bosso novo s primesmi popa in pri nas vse bolj razvit indie pop rock. Njihova topla in iskrena pripoved je poslušalce prepričala in očarala tako na nastopih v živo kot na radijskih valovih. Skladba V intervalu večnih sanj je postala popevka tedna na Valu 202. Odčarana napoveduje tudi težko pričakovani debitantski album z naslovom Ko se ustavi čas, ki bo 23. maja 2018 izšel pri založbi Celinka.

“Za skladbo Odčarana so v skritih kotičkih Vipavskih brd posneli tudi videospot. Neža se odčarano sprehaja po travnikih in ozkih ulicah redko obiskane kraške vasice Goče. Spot je posnel in režiral Rok Frešer, asistent kamere je bil Tomaž Praunseis.”


Bookmark and Share
This entry was posted in Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.