Marčevsk-e-novičke Ustvarjalnega polja Celinka.si in Zavoda Godibodi

Narava nas ta mesec “heca”, ko nas spomladansko oblečene prepihuje zimski veter. Kot nalašč, da navežemo zgodbo na napoved novega singla Veter šumi skupine Ethnotrip. Sledi napoved skupine Momento Cigano, ki pod umetniškim vodstvom Tea Collorija pripravlja nov album, ki ga bo predstavila na letošnjem festivalu Godibodi na Ljubljanskem gradu. Lahko si poslušate in ogledate nov singl skupine El Kachon, naslovljen Krog. Razširjena zasedba Aritmija pa nas bo kmalu razveselila s svojimi koncerti, prav tako pa je na turneji Janez Dovč z edinstveno predstavo Tesla.

NOVA AVTORSKA SKLADBA SKUPINE ETHNOTRIP – VETER ŠUMI

Resnično zgodbo, ki se prepleta s komentarjem grozot vojne, je skupina Ethnotrip združila v pesem Veter šumi. Vokal Tjaše Šimonke poglobi vokalna skupina BeleTinke, čustvene akcente pa dodaja gostujoči Urban Kolar na trobenti.

Veter šumi je že drugi singl skupine, ki se pripravlja na izid novega albuma. Poslušajte jo na spodnji povezavi.

PREBERITE VEČ

NOVA SKLADBA ZASEDBE BREST feat. VESNA ZORNIK – NEMI FILM

Novi singl Nemi film zasedbe Brest feat. Vesna Zornik v režiji/montaži/kameri odličnega Bojana Atanaskoviča. Glasbo je napisal eden najbolj priznanih slovenskih jazz glasbenikov, Samo Šalamon, besedilo je prispevala odlična pesnica Kristina Kočan, na vokalu ponovno izjemna Vesna Zornik. V videu, ki je bil posnet v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru, blesti eden najboljših mlajših slovenskih gibalcev/plesalcev, Gašper Kunšek.

OGLED VIDEOSPOTA

NOVI SINGL SKUPINE EL KACHON

Severnoprimorska skupina El Kachon je objavila nov singl z naslovom Krog.

Avtor besedila, kitarist Tomi Perinčič, govori o svojem nonotu s prav posebnim žarom. Da ni bil človek velikih besed, pravi. Tisti mali trenutki z njim pa so ostali veliki.

Singl seveda napoveduje nov album in vrnitev skupine na koncertne odre. Še naprej nas berite, da boste izvedeli več.

Video si lahko ogledate na YouTubu.

PRIHAJA NOV ALBUM ZASEDBE TEA COLLORIJA MOMENTO CIGANO

Teo Collori in Momento Cigano je skupina, ki igra izvrstno mešanico romske in plesne swing glasbe.
Gre za projekt, kjer se nostalgija prepleta z novimi zgodbami, saj fantje izvajajo svežo avtorsko glasbo v stilu, ki nas popelje v obdobje salonov, cigar, charlestona in lakastih čevljev.
Na festivalu Godibodi bodo ob izdaji premierno predstavili novo ploščo “Kamerato Muzikante”.

ARITMIJA NA TURNEJI

Sredi noči je od nekod na poti v Švico prispela novica skupine Aritmija. Pravi pa takole:

Skupina Aritmija, ki je zadnje tri plošče izdala pri založbi Celinka, se je po uspešni januarski turneji po Indiji, odpravila na zimsko evropsko tunejo s koncerti v Švici, Avstriji in Sloveniji. Kitarista Šemsudin Dino Džopa in Tilen Stepišnik bosta z indijskima glasbenikoma, Sabiho Khan – vokal in Vinayakom Netkejem – tabla nastopili v:

9.3. – Tunnel Vienna Live, Dunaj(AT)

15.3. – Musigbistrot, Bern (CH)

16.3. – Kulturpunkt, Flawill (CH)

17.3. – Abonma Klub, Velenje (SLO)

23.3. – Satchmo Klub, Maribor (SLO)

24.3. – Blunout klub, Domžale (SLO)

Nekaj utrinkov s poletne turneje si lahko ogledate na Youtubu.

RAZSTAVA BOJANA STEPANČIČA NA LJUBLJANSKEM GRADU

Naj vas spomnimo, da si lahko še do 25.3. ogledate razstavo Ujeti trenutki, ki jo je pripravil fotograf Bojan Stepančič. Njegove fotografije s koncertov festivala Godibodi so na ogled v Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu.

PREBERITE VEČ


Bookmark and Share
This entry was posted in Celinkin-e-novice, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.