Aleksandra Ilijevski z Mam te rada odgovarja na Maškerado skupine Nula Kelvina

Utrinek iz spota Mam te rada

Potem ko je skupina Nula Kelvina pred časom najavila svoj tretji album in glasbeno-gledališki omnibus Levak na luni, s katerim so se predstavili tudi na letošnjem festivalu Godibodi, Aleksandra Ilijevski, ki ob tej priložnosti krepi prve vrste skupine, s pesmijo Mam te rada odgovarja na Maškerado.

Če je Marko Boh v izrazito moško ekspresionistični, z rokenrolom nabiti Maškeradi, skušal dobiti odgovor na večno vprašanje “a me maš kej rada”, ki je kaže tudi na to, da je navkljub modernim časom moško zapeljevanje še vedno v navadi, Aleksandra Ilijevski z Mam te rada odgovarja po žensko, s polno nežnosti in miline. Pesem »izraža subtilne odtenke neizpolnjenih čustev skozi žensko plat iste zgodbe. Je mehka in nežna zrcalna podoba divjega rock robantenja Maškerade, ki s komorno in žanrsko jazzovsko obarvano vinjeto lepo dopolni zgodbo dveh hrepenečih ljubimcev v eno celoto,« je povedal njen avtor Marko Boh. Aleksandra Ilijevski meni, da je pesem »polna ženskih emocij in želja, ki ostajajo pod gladino. Ženska moškemu dopušča, da je lovec in se mu pusti ujeti. Ali pa tudi ne …« Ob kitarski spremljavi v slogu bossa nove Aleksandrin mili glas še poudari romantična občutja, medtem ko mu saksofonski solistični vložek doda nekaj strasti in razigranosti.

Avtor besedila: Marko Boh
Avtorja glasbe: Marko Boh, Klemen Kotar
Avtorja aranžmaja: Gašper Kržmanc, Aleksandra Ilijevski
Video: Aleksandra Ilijevski

Nula Kelvina in Aleksandra Ilijevski: Levak na luni

Z Levakom na luni je skupina Nula Kelvina po letih vnašanja teatrskih elementov na koncertne odre končno zaplula tudi v gledališke vode. Gre za glasbeno-gledališki omnibus uprizorjenih pripetljajev med dvema ljubimcema, ki tematizira vse faze ljubezenskega odnosa. Glasbeni dvojčki, ki razkrivajo različna stališča in raznolike čustvene odtenke, so za skupino značilni, zato ne gre čuditi, da so tokrat z Aleksandrinim prispevkom dobili še globlji pomen, saj »zagovarjam stališče, da je potrebno na vsako situacijo pogledati z več zornih kotov. Tako ne zapadeš v povsem enake pesmi, kjer bi bilo besedilo predvidljivo. Pomembni so zavoji,« je povedala Aleksandra, na kar je Marko dodal, da imajo »Kelvini že od prve plošče teatrske vložke. Tudi v samih pesmih se vleče rdeča nit, ki omogoča odrsko interpretacijo. Dolgo sem sanjaril, da bi vse skupaj povezali v fabulo in jo postavili na oder …« Levak na luni sedaj stoji na odru in poslušalci ter gledalci se imajo možnost sprehajati po svetu nikoli pozabljenih ljubimcev in ljubezni na prvi pogled, Romeov in Julij ter Mick in Štefanov.

Na Godibodi blogu preberite tudi intervju z Markom Bohom in Aleksandro Ilijevski.

Album Levak na luni je izšel 20. maja 2015 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Bookmark and Share
This entry was posted in PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.