Natriletno kolobarjenje s praho gostuje na festivalu Udarec na 13. marec

Natriletno kolobarjenje s praho (foto: Ivian Kan Mujexinovic)

Pisalo se je leto 1985. Takrat je namreč izšla edina plošča skupine Tožibabe, Dežuje. In bila v trenutku razprodana. Tožibabe je od tedaj postala ena najpopularnejših skupin, ki je nastopala po vseh širnih krajih bivše Jugoslavije … Od takrat so minila tri desetletja, a njihov legendarni status se je ohranil vse do danes. Fv music, ki letos prav tako praznuje 30-letnico, je ob tej priložnosti razpisala natečaj za nove in/ali mlade skupine. Tožibabe so izbrale devet slovenskih skupin in te bodo skupaj z njimi nastopile na promocijskem festivalu Udarec na 13. marec ob reizdaji 7″ vinilne plošče edine ženske hc punk skupine iz 80-ih na območju Jugoslavije.

Med izbranimi skupinami je tudi zasedba Natriletno kolobarjenje s praho, ki je pred kratkim izdala istoimenski prvenec. Jure Novak in Uroš Buh bosta nastopila na koncertu, 13. marca v ljubljanski Menzi pri koritu.

“Ni kaj, Natriletno kolobarjenje s praho res upravičuje svoje ime. Bizarno in tako zavoženo odbito, da že pritegne. Tako narobe, da je že prav. Domači album leta? Čisto možno. Že januarja. Ja.”
(Jaša Lorenčič, Večer)

Bookmark and Share
This entry was posted in PR. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>