Nula Kelvina predstavlja video Maškerada

Nula Kelvina in Aleksandra Ilijevski (foto: Peter Zakrajšek/Domen Gazvoda)

Po dveh albumih in mnogih koncertih, v katere so vključevali elemente teatra, je skupina Nula Kelvina z albumom Levak na luni in sodelovanjem z Aleksandro Ilijevski končno vstopila tudi v gledališke vode. Ker je kljub modernim časom še vedno v navadi, da moški naredi prvi korak, je album napovedala povsem moška pesem Maškerada, za katero skupina v teh dneh predstavlja tudi video spot pod režisersko taktirko Jureta Karasa.

Spot tako kot pesem sama drvi na krilih starega dobrega rokenrola … Klemen Kotar je povedal, da glasbeno predstavlja »dokaz, da stari jazzisti lahko zvenimo kot mladi rockerji, iz vsebinskega stališča pa predstavlja jedrnat oris naše ljubezenske stiske v odnosu do žensk z zimzelenim vprašanjem “a me maš kej rada”. Odgovor seveda poznamo, a ga ne želimo slišati. Kajti vse je maškerada.«

Avtor besedila: Marko Boh

Avtorji glasbe: Marko Boh, Klemen Kotar, Gašper Kržmanc

Promocijske fotografije: Peter Zakrajšek/Domen Gazvoda

Scenarij, režija in kamera: Jure Karas

Predstava Levak na luni je glasbeno-gledališki omnibus uprizorjenih pripetljajev med dvema ljubimcema in tematizira vse faze ljubezenskega odnosa. Aleksandra Ilijevski je povedala, da ne gre »za časovno ali prostorsko pogojenost, temveč rdečo nit predstavlja tipologija žensk in moških ter njihovih odzivov na različne situacije.« Poslušalci in gledalci predstave se imajo tako možnost sprehajati po svetu nikoli pozabljenih ljubimcev in ljubezni na prvi pogled, Romeov in Julij ter Mick in Štefanov. Dvojne izvedbe razkrivajo različna stališča, čustvene odtenke ali sama miselna izhodišča. Marko Boh trdi, da »svet postaja resničnostni šov. Teater je seveda posnetek življenja, ker sicer ne bi imeli od kje črpati. A se nekateri pač počutijo na odru kot doma in drugi se počutijo doma kot na odru.« Poduk? Vse je  le Maškerada.

Skupina Nula Kelvina je skupaj z Aleksandro Ilijevski predstavo v Gledališču Glej razprodala. Znova jo je moč videti v ponedeljek, 29. junija 2015.

Na Godibodi blogu preberite tudi intervju z Markom Bohom in Aleksandro Ilijevski.

Album Levak na luni je izšel 20. maja 2015 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.


Bookmark and Share
This entry was posted in PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.