Tisoč žerjavov Grege Korošca

Grega Korošec s spremljevalno skupino (foto: Aleš Sekelšek)

Poslušalci so Grego Korošca najprej spoznali kot avtorja, ki se je uvrstil na kompilaciji Imamo dobro glasbo Val-a 202 in Melodije čiste energije, lansko jesen pa je predstavil avtorski prvenec Deklica iz stekla (Celinka.si, 2014). Album se giblje znotraj alternativne in elektronske glasbe, združenima z indieom, rockom in popom, medtem ko besedila segajo tako v teatraličnost, kritičnost kot v intimistična občutja.

Tretji singel z albuma Grego nekako vrača nekoliko nazaj. Tisoč žerjavov je namreč že odmevala s kompilacije Imamo dobro glasbo, vendar bo tokrat zaživela svoje (drugo) življenje.

»Grega Korošec prinaša trenutek prijetnega milozvočja in žanrski odklon na kompilaciji v skladbi Tisoč žerjavov. Zlasti godi kombinacija rahločutnega vokala in plasma aranžerskih rešitev kitare (pozorni bodite na dodatek atmosferičnih “loopov”), kar odseva ustvarjalni talent tega glasbenika. Harmonizacija vokalov dostavlja v skladbo element prepoznavnosti. Niso albatrosi Petra Greena, so pa žerjavi Grege Korošca! Lahkotnost, sproščenost, odklop. Upajmo na dolgometražni studijski prvenec Grege

(Aleš Podbrežnik, Rockline)

Avtor besedila, glasbe in aranžmaja pesmi Tisoč žerjavov: Grega Korošec

Promocijske fotografije: Aleš Sekelšek

Oblikovanje albuma Deklica iz stekla: Mito Gegič, Tina Dobrajc

Na Godibodi blogu preberite tudi recenzijo albuma Deklica iz stekla Grege Korošca.

Album Deklica iz stekla je izšel jeseni 2014 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Bookmark and Share
This entry was posted in PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.