V posluh in na ogled Veliki korak ansambla Papir

Ansambel Papir (foto: Matjaž Wenzel)

Družinski ansambel za prosperiranje glasbe in poezije Papir na radijske postaje pošilja svoj novi singel Veliki korak. Ta govori o čarobnem trenutku, ko se zaljubljeni par odloči za skupno življenje in si ustvari dom.

Skladbo je napisal Andrej Stermecki, po izobrazbi doktor znanosti, a v prostem času izreden flamenco kitarist. Besedilo je delo Roka Vilčnika, medtem ko je za aranžma poskrbel Sebastijan Duh.

Singel spremlja tudi video, posnet med čudovitimi pejsaži hrvaškega otoka Cresa in v šarmantnem malem obmorskem mestecu Veli Lošinj. Video je režiral Rok Vilčnik, posnela ga je mlada fotografinja in oblikovalka Jasmina Padar, ki je prevzela odgovornost tudi za montažo, medtem ko je za dodatno kamero skrbela fotografinja in ilustratorka Iris Kraševec. Gre za artistično parafrazo izvirne vsebine pesmi Veliki korak.

Rok Vičnik, ki je odigral moškega, je zgodbo videa opisal z naslednjimi besedami: “Možak se z lutko za napihnit umakne na morje, kjer z njo preživi čudovit dan. Za trenutek je izpopolnjen, čeprav seveda doživi tudi nekaj čudnih pogledov. Njegova simbioza s to nenavadno partnerko je navsezadnje njegova stvar – po paradigmi: ni važno, kaj te osrečuje, samo, da te. Ljudje se navezujemo na različne reči – od sorodnih duš, do hišnih ljubljenčkov, rastlin, hobijev, stvari … Ko bi vzeli otroku medvedka za spanje, bi ne mogel zaspati.

Bookmark and Share
This entry was posted in PR. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>