Video Na goro Simone Černetič napoveduje album Nedaleč stran

Simona Černetič (foto: Jana Šnuderl)

Čeprav gre september h koncu in se bo najlepši čas za podajanje v visokogorje izteklo, se lahko podamo v naravo tudi nekoliko drugače. V letošnji jeseni najbolje kar v družbi kantavtorice Simone Černetič, ki je doslej delovala pod imenom Aynee, pod katerim je izdala že dva albuma. A njen tretji album prinaša novosti …

Simoni Černetič glasbenih izkušenj zagotovo ne manjka. Sprva je bila kitaristka in vokalistka rock skupine Ahilova 6a, po urjenju na različnih festivalih in natečajih pa se je podala v kantavtorski svet in se preizkusila celo na prostem, kjer je s kitaro in orglicami bogatila ulice Ljubljane. Dvakrat se je predstavila na Slovenski popevki in enkrat na Emi, a poleg omenjenih festivalov in sodelovanja v drugi sezoni Bitke talentov, ki je potekala v okviru oddaje Spet doma, med svoje uspehe zagotovo šteje tudi uvrstitev pesmi Si to ti na kompilacijo Val 08 – Imamo dobro glasbo Vala 202. Vendar ji je zaupanje vase in spoznanje, da lahko koncertira tudi sama, vlilo šele prejetje dveh zaporednih nagrad strokovne žirije na mednarodnem festivalu kantavtorjev Kantfest v letih 2011 in 2012.

S pesmijo Na goro, skozi katero Simona Černetič govori »o notranjih občutjih, gledanju na svet, hrepenenju, o tem, zakaj izbrati goro in ne enostavne mehke ravnice ter o tem, da se nedaleč stran dogajajo stvari pred katerimi si hote ali nehote zastiramo pogled in seveda o tem, da bi bilo dobro na stvari, ki nas v življenju najbolj vznemirjajo, gledati kot na igro …,« napoveduje tretji album Nedaleč stran. Razlog, zakaj nerada razlaga same pesmi, gre iskati tudi v tem, da že vanje vključi vsa sporočila, ki jih želi predati naprej, in jih nadgradi z moderno glasbeno spremljavo, v kateri spoji trenutne glasbene smernice z lastnimi občutji. Pesem Na goro je tako razgibana in na trenutke tudi igriva, dobila pa je tudi vizualno nadgradnjo v obliki videospota, za katerega sta poskrbela Peter Kavčič in Simona Černetič.

Videospot sta v črnobeli tehniki posnela kar na bazenu na Vrhniki, ki »že nekaj let ne obratuje več. Njegova posebnost je, da ni vkopan v zemljo, temveč je zgrajen navzgor, kot običajna zgradba, vendar je najbrž njegova posebnost tudi ovira za obnovo, zato se zadnja leta v njem občasno dogajajo kulturni dogodki, kot so koncerti in projekcije filmov,« pove Simona, ki je skupaj s Petrom prav tam našla primeren ambient za snemanje videospota Na goro.

Glasba, besedilo in aranžma pesmi Na goro: Simona Černetič
Snemanje in produkcija videospota Na goro: Peter Kavčič in Simona Černetič
Promocijske fotografije: Jana Šnuderl

Album Nedaleč stran je najavil že istoimenski singel Nedaleč stran v maju letos, s katerim se Simona Černetič odmika od dosedanjega dela, saj se »prvič v celoti podpisujem pod produkcijo, ki je hkrati spoznavanje same sebe in lastnega okusa. Prvič sem lahko svoje zamisli brez razlaganja izlila v harmonije instrumentov in vokalov v lasten zvok.« Glasbeno spremljavo bo na živih nastopih nadgradila z uporabo looperja in na ta način predstavila album Nedaleč stran, ki je plod dolgoletnega dela, saj se Simona podpisuje tako pod glasbo kot besedila in aranžmaje, medtem ko je v pesmi Pod oknom od Prešerna združila moči s klaviaturistom Tomažem O. Rousem, sicer članom skupin Siddharta in Revolute, in jo posnela v živo v Glasbeni šoli Vrhnika, od koder tudi prihaja.

Promocijski koncert ob izidu albuma Nedaleč stran Simone Černetič bo potekal v Cankarjevem domu na Vrhniki v petek, 16. oktobra ob 20.uri. Vsak obiskovalec bo v dar prejel album Nedaleč stran, zatorej še toliko bolj vabljeni.

Album Nedaleč stran izide 16. oktobra 2015 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Bookmark and Share
This entry was posted in PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.