Sozvočja Slovenije – Alpski godčevski sestav – 5.12.2010, Cerklje na Gorenjskem

Pa je le napočil dan prvega terenskega snemanja. Pot nas je vodila proti Gorenjski, natančneje v kulturno dvorano Ignacija Borštnika, v OŠ Cerklje. Pred vhodom v dvorano so nas pričakali nasmejani člani Alpskega godčevskega sestava: Adrijan Novak (kontrabas), Matej Ostović (violina), Dejan Hodnik (diatonična harmonika) ter najstarejši godec sestava, Matija Koritnik (klarinet).

Godci v tipični godčevski opravi.

Alpski godčevski sestav je mlajša skupina godcev, ki igra slovenske ljudske plesne viže v okviru AFS Ozara iz Kranja. Sicer godci igrajo tudi NZ glasbo. Igrajo kot kvartet, v starejši vrsti sestava pa se harmonika umakne.

Po začetnih pripravah: izbiri prostora za snemanje, postavitvi mikrofonov ter ostalih tehnikalijah, smo nazdravili na uspešno snemanje in akcija:)

Spored viž so povzeli nekaj po starih godcih neposredno (Matičkova polka, Valček spod Krvavca, Andrejev valček, Ceprle), nekaj posredno po posnetkih in zapisih Julijana Strajnarja in s pomočjo Braneta Šmida iz AFS Ozare (Svatovski polki, Mazurka).

Matija Koritnik

Matija Koritnik

Bookmark and Share
This entry was posted in Sozvočja. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>