Awakening – prva plošča pianista Milana Stanisavljevića

V prvih poletnih dneh je pri založbi Celinka izšla prva plošča jazz pianista Milana Stanisavljevića „Awakening“. Plošča je nastala v sodelovanju z odličnima glasbenikoma, Milanom Nikolićem na kontrabasu in Andjelkom „Djeletom“ Stuparjem na bobnih. Gre večinoma za avtorsko glasbo s sodobnim klavirskim jazzovskim slogom. Poleg originalnih kompozicij, ki so napisane in aranžirane za trio, na plošči lahko med drugim slišimo tudi predelavo pesmi „Why?“ newyorškega pianista Erica Reeda, ter srbsko duhovno pesem „Tebe Pojem“ Stevana Stojanovića Mokranjca, ki je nastala leta 1895 in je originalno napisana za mešani pevski zbor.

Projekt „Awakening“ predstavlja presek dela in ustvarjalnosti Milana Stanisavljevića. Vse pesmi so nastale v času, ko je Milan študiral na Univerzi za glasbo in odrsko umetnost v Grazu. Svoje podobe, kakršne lahko slišimo na zgoščenki, pa so dobile v aranžmajih, ki so nastali med letoma 2009 in 2010.

Sodobni harmonski izraz, kompleksne ritmične strukture ter oblike pesem, ki niso omejene s standardno formalnimi okviri, dajejo posebno svežino in razigranost prvencu pianista Milana Stanisavljevića. Svetovno priznan in v jazzovskih krogih izjemno cenjen ameriški bobnar Howard Curtis III, je v svoji recenziji Milanovega glasbenega dela zapisal: „Hear him and listen“ . Torej poslušajmo ga in pozorno prisluhnimo njegovemu originalnemu glasbenemu izrazu.

Za več informacij in/ali recenzijski izvod se oglasite na chantal.vanmourik@celinka.si.

Bookmark and Share
This entry was posted in Zalozba. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>