NOVO: Smaal Tokk / Kriza srednjih let

Smaal Tokk se pospešeno pripravlja na prihajajočo ploščo, s katero se je ponovno odločil rečem reči bob. Tokratna skladba, Kriza srednjih let, ki več kot očitno govori o razkoraku med lastnim dojemanjem sveta in kolikor toliko objektivnim realnim stanjem stvari, naj bi bila osrednji gradnik istoimenskega albuma v izdelavi.
Glasbo za Smaal Tokkova modrovanja je tokrat prispeval Klemen Kotar, ki pa je zaradi pomanjkanja lastnih izkušenj, moral navdih iskati pri kolegih, sodelavcih in prijateljih.

Besedilo: Smaal Tokk
Glasba: Klemen Kotar
Koreografija: Smaal Tokk
Video: Miran Bratuš
Splošna pomoč: Vid Kusežepiše
Neznanec na viličarju: Neznanec na viličarju
Smaal Tokk: glas
Klemen Kotar: inštrumenti, miks
Marko Boh: glas za refren

Andy Jackson, Tubemastering: mastering

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si, PR | Comments Off on NOVO: Smaal Tokk / Kriza srednjih let

NOVO: Lačni Franz s singlom NAŠA DRAGA LIDIJA napoveduje novi album.

Naslovnica albuma

”Zadnje čase dežurni dušebrižniki ugotavljajo, da je mladina pomehkužena, zato predlagajo ponovno uvedbo obveznega služenja vojnega roka za slovenske fante in dekleta.
Očitno se zgodovina ponavlja prej kot smo pričakovali, zato je prvi single novega albuma skupine Lačni Franz z naslovom Tu smo-vaši smo!, aktualna ponarodela pesem Naša draga Lidija, ki bo načrtovani korakajoči mladini, po vsakodnevnem pospravljanju postelje, jutranji telovadbi in dvigovanju zastave, po celodnevni domovinski vzgoji, ob večerih pomagala njihovim najdražjim pošiljat elektronska sporočila ali glasovno pošto. Vaš zaročenec, Lačni Franz!”

Album : CD + LP: TU SMO-VAŠI SMO! (Založba Celinka 2020)
Snemanje,mix in mastering: Danilo Ženko
Glasbena produkcija: Danilo Ženko in Zoran Predin
Izvršni producent: ArtBiro d.o.o. (C)
Glasba/Besedilo/Aranžma: Zoran Predin
Izvajalec: Lačni Franz
Video: Režija Urška Žnidaršič (RTV SLO)

Koncertna promocija novega albuma skupine Lačni Franz bo v ljubljanski Cvetličarni 2.4.2020 ob 20h / gostje koncerta : Anja Rupel (Videosex) in skupina Kiwi Flash.

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Comments Off on NOVO: Lačni Franz s singlom NAŠA DRAGA LIDIJA napoveduje novi album.

JUNEMA z novim singlom Ne veš

Nova skladba Ne veš, ki jo Junema pošilja na radijske valove in medmrežje govori o navezanosti. O tem, kako težko je spustiti in oditi. O tem kako tisti, ki gredo, ne vede še dolgo ostajajo tu.

“Ne veš, da od tu naprej greš peš,
ne veš, da ostajaš kadar greš”

Junema se podaja v neznano ter nemirno raziskuje in odkriva nove zvočne slike in podobe. V skladbi Ne veš koketira z bolj urbanim indie zvokom, kot smo ga sicer vajeni v njihovih skladbah. Raziskovanje liričnega indie-popa nas popelje v svet sintetičnih zaves in zamaknjenih kitar skozi katere nas Nežin vokal opominja, da včasih lahko ostajamo nekje še dolgo potem, ko od tam odidemo. Zvočna podoba skladbe je nastala v sodelovanju s producentom Igorjem Ilićem, ki je eden izmed vidnejših nosilcev novega vala glasbe pri nas (Mrfy).

Junema – Ne veš
Glasba: Junema
Besedilo: Luka Snoj
Vokal: Neža Trošt
Produkcija & mešanje zvoka: Igor Ilić
Mastering: Torulsson @ 808 Mastering
Spremljevalni vokali: Anja Pavlin

Junema so: Neža Trošt – na sliki (vokal), Marko Ovčak (električna kitara), Luka Snoj (akustična kitara), Anže Sitar (bobni), Luka Hočevar (klaviature) in Anže Čuček (bas kitara)
Njihov prvi album Ko se ustavi čas, ki je spomladi 2018 izšel pri založbi Celinka, je čudovito, igrivo in intimno glasbeno potovanje, med katerim čas zagotovo teče počasneje, če se že ne ustavi. Album je postal tudi album tedna časopisa Dela, skladbi V intervalu večnih sanj in Odčarana pa sta bili izbrani za popevki tedna na Valu 202.

»Junema je na Ko se ustavi čas popolna, čista, dehteča, drhteča romantika. To so dobri, stari časi; a od poslušalca terjajo zmožnost dojemanja časa skozi paralelni svet in druge dimenzije.« (Jaša Lorenčič, SIGIC)

»Prvenec zasedbe Junema je uglajen izdelek, primeren za poslušanje v premoru od vsakodnevnega dirkanja.« (Zdenko Matoz, Delo)

Junema se po uspešno sprejetem prvem albumu vrača nazaj v studio, kjer s producentoma Igorjem Ilićem in Petrom Penkom snuje zvočno nianso novih skladb. Ne veš tako napoveduje novi album, ki bo luč ugledal…., ko jo pač bo:)

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si, PR, Single | Comments Off on JUNEMA z novim singlom Ne veš

ZASEDBA DIVJE JEZERO Z GOSTJO VESNO ZORNIK PREDSTAVLJA SINGEL IN VIDEO ZA SKLADBO »NAD TOKOM«.

Sekstet izkušenih glasbenikov, ki že dvanajst let soustvarjajo pod imenom Divje jezero, predstavljajo drugi singel s prihajajočega albuma. Pri skladbi z naslovom “Nad tokom”, za katero so posneli tudi videospot, se jim je kot gostja pridružila odlična pevka Vesna Zornik, ki je s svojo interpretacijo in prepoznavnim vokalom skladbi dodala edinstven karakter.
Skladba govori o vztrajnosti in on premagovanju ovir v življenju ter o tem, da naj iz dane življenjske situacije potegnemo največ in plavamo »Nad tokom«. Videospot je nastal v sodelovanju s Tinetom Mažgonom, s katerim zasedba odlično sodeluje že nekaj časa in je poleg režije, kamere, poskrbel tudi za dobršen del scenarija.

Glasba in besedilo: Luka Čibej
Gostje: Vesna Zornik – vokal, Petra Jurić – violina, viola, Kristina Pivk – Violončelo
Oblikovanje zvoka: Alen Bogataj, Aleš Golja, Luka Čibej
Kamera, režija, montaža: Tine Mažgon, Scenarij: Tine Mažgon, Luka Čibej
Založba: Celinka.si

Divje jezero ustvarjajo avtorsko »art-rock« glasbo z slovenskimi besedili,
zanimivimi ritmi, ki so podlaga večinoma večglasnim melodijam v kombinaciji
saksofona in el. kitare ter harmonijam, ki jih barvajo «hammond« orgle in
električni klavir.
Za seboj imajo že dva studijska albuma izdana pod okriljem založbe Celinka.si,                   njihov zadnji singel in videospot »Nad tokom« pa najavlja nov album, ki bo izšel spomladi naslednje leto.

Facebook.com/divjejezero

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Comments Off on ZASEDBA DIVJE JEZERO Z GOSTJO VESNO ZORNIK PREDSTAVLJA SINGEL IN VIDEO ZA SKLADBO »NAD TOKOM«.

NOVO: Nula Kelvina / »The beast of«

Skupina Nula Kelvina si je tokrat omislila dvojni LP album z naslovom »The beast of«. Na njem, najdete 21 hitov in anti-hitov z vseh štirih zgoščenk, ki so jih fantje izdali v osmih letih muziciranja. Ovitek krasijo možgani, ki so na paši mutirali v zver, ob poslušanju pa vam Kelvini želijo zverinsko dobro zabavo. Kdor želi album, ki je izšel pri založbi Celinka, imeti v svoji fonoteki, naj pohiti, saj je njegova naklada skrajno butična.

Bookmark and Share
Posted in Celinkin-e-novice | Comments Off on NOVO: Nula Kelvina / »The beast of«

Izšel je album Planetarium tubista Gorana Krmaca

Goran Krmac predstavlja zvočno-raziskovalni projekt Planetarium. Avtorjev navdih izhaja iz njegove fascinacije nad raziskovanjem vesolja, tako astronomskih opazovanj v prejšnjih stoletjih kot fizične prisotnosti človeka v vsemirju v zadnjih nekaj desetletjih.

Glasbeno delo se predstavlja v obliki avtorjevih kompozicij za solo tubo in elektroniko, ki skušajo s spojem nenavadnega solističnega inštrumenta in tehnologije dati glasbi orkestralno izraznost in širok razpon dinamik in zvočnih tekstur. Pri vsaki skladbi lahko prisostvujemo postopku njenega nastajanja, saj je glasba na albumu odigrana v celoti v živo, torej brez predhodno posnetih materialov. Spremna besedila spodbujajo refleksijo na psihološka in sociološka vprašanja, ki jih odpirajo mejni pogoji daleč od vsakdana. Naslovnica albuma je delo iz razstave V iskanju izgubljenega časauveljavljenega likovnika Milana Eriča, v katerem je Krmac videl simbolizem madežev, ki spominjajo na Rohrschahove packe, kar namiguje na to, da namišljeni pripovedovalec na albumu pluje tako po vesolju kot po lastni zavesti.

Avtor in izvajalec uporablja posebej za ta projekt razvit krmilnik v obliki okrogle preproge s tipali, občutljivimi na dotik. Razvil in sestavil ga je s pomočjo Igorja Vuka, sicer tehničnega direktorja KUD MoTA. V povezavi s programom Ableton Live mu krmilnik omogoča intuitivno manipulacijo zvoka z razporeditvijo teže telesa preko stopal. Tako svojemu nastopu doda tudi vizualno-gibalno dimenzijo.

Kompozicije, besedila in izvedba: Goran Krmac
Bere: Jamie Kind
Posneto v Kulturnem domu Cerknica septembra 2019
Snemalni tehnik: Jure Mihevc
Mastering: Janez Križaj
Naslovnica: Milan Erič (Iskanje izgubljenega časa 2, akril na platnu, 2018)

Album je izšel izključno v digitalni obliki pri založbi Celinka.si. Na voljo je na vseh večjih pretočnih spletnih platformah.

Oglejte si predstavitev albuma v oddaji Prva vrsta na Radiu Prvi.

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Comments Off on Izšel je album Planetarium tubista Gorana Krmaca

ÊDNA / NOVI SPOT Črne oči

Pesem Črne oči je pesem otožnega značaja. Dekle se boji povedati svojim staršem, da je zanosilo (nezakonski otrok). Toči solze, saj ve, da s svojim ljubljenim ne bo mogla zaživeti skupaj, negotova je tudi usoda še nerojenega otroka. (Nezakonske otroke so dekle pogosto dajale v rejo, kmečki pa so največkrat ostali pri starih starših ali sorodnikih, dokler se oče in mati nista poročila)

Kratki film Alone (2018) se sooči z občutkom izolacije, ki jo ženska izkusi po osebnem zlomu, in pokaže, kako pomembna je samota, da v sebi znova najde moč in se prelevi v osebo, pripravljeno na svet, izzive ter na ponovno najdbo notranjega miru in sreče. Avtorica Špela Frančič izraža svoja spoznanja o dušnem razvoju skozi različne umetniške zvrsti, potuje po svetu v sledenju lastni intuiciji in prenaša znanje v učenje joge ter meditacije v Prekmurju.

Izseki iz filma Alone (2018) avtorice Špele Frančič
Producent / Producer: Boštjan Lašič
Scenarij / Script: Jasmina Dajčman, Tjaša Cigut
Montažer / Editor: Boštjan Lašič
Kamera / Camera: Jasmina Dajčman
Risarka / Sketcher: Urška Dajčman

GLASBA: Posneto v studiu Pre Sound Studio
Producent: ÊDNA, Peter Ošlaj
Mastering: Peter Ošlaj

ÊDNA so:
Tjaša Cigut – vokal, klavir
Luka Sraka – kitara
Luka Ščavničar – kontrabas, spremljevalni vokal
Jasmina Dajčman – saksofon, spremljevalni vokal
Blaž Korez – tolkala

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice, PR | Comments Off on ÊDNA / NOVI SPOT Črne oči

Wild Strings Trio predstavlja svoj najnovejši album Bendjistan

Wild Strings Trio predstavlja svoj najnovejši album Bendjistan (Založba Celinka, 2019), ki nas odpelje v Bendjistan – v čudovito mitsko deželo širnih obzorij, kjer je čisto vse glasba in ker je glasba vse.

Glavni cilj albuma je bil združiti različne glasbene stile, ki jih je vsak posameznik pridal v skupnem ustvarjanju avtorskih kompozicij. Od keltike, flamenka, klasike, jazza do balkanskih ritmov in melodij, ki se prepletajo ter zaznamujejo trio v unikatnem akustično-orkestralnem zvoku. Posebnost albuma je tudi virtuozna improvizacija, ki ohranja zapletene, nepredvidljive in energične aranžmaje. Album, ki je bil posnet v studiu GAM v Belgiji, je plod skupinskega dela producentov – Leandera Meurisa, Toona Develterea in Wild Strings Tria ter oblikovalca zvoka Leszeka Kamińskega (LK Studio Warsaw, Poljska). Slednji, ki je sicer tudi dobitnik Grammya (2013), je poskrbel za miks in master albuma.

Za oblikovanje albuma je poskrbel slovaški oblikovalec Ján Ceľuch, avtor fotografij pa je Tadej Čauševič.

Album je izšel v fizični (CD, vinilna plošča) in digitalni obliki 1. oktobra 2019 pri Založbi Celinka.

O Wild Strings Triu

“Trio divjih strun” je nastal leta 2014 v Ljubljani kot plod sodelovanja med slovaško jazz violinistko Petro Onderufovo, francoskim klasičnim čelistom Tobyem Kuhnom in slovenskim etno kitaristom Aleksandrom Kuzmićem. Trio združujejo močan entuziazem, globoka predanost drug drugemu in samemu sebi ter skupna strast ustvarjati unikaten zvok v svojstveni izvedbi. Spoprijeli so se z izzivom mešanja in poudarjanja različnih glasbenih žanrov na poti iskanja sebi lastnega in ustreznega izraza. Od Balkana do keltskih, jazzovskih in klasičnih zvenov s pridihom flamenka, ki poganja korenine v ljudsko glasbeno tradicjo in improvizacijo ter se prepleta okrog progresivnih aranžmajev in kompleksnih ritmov. Njihova glasba navdušuje poslušalce od blizu in daleč. Do sedaj so gostovali po Evropi, pot pa jih je vodila tudi vse do Irana in Uzbekistana. Povsod z enakim ciljem: da delijo svoje navdušenje, predanost in vznemirjenje s prisotnim občinstvom.

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Comments Off on Wild Strings Trio predstavlja svoj najnovejši album Bendjistan

NOVO: Sanjajo mi rože – novi singel z napovedjo izzida albuma Rob

Sanjajo mi rože – novi singel z albuma Rob

Naslovnica digitalni album

Martin Ramoveš s svojo skupino predstavlja nov singel z albuma uglasbenih pesmi Ivana Roba. Album, ki je nastal v povezavi z biografskim stripom o Ivanu Robu, bo ob izidu koncertno predstavljen v kinu Šiška 15. septembra.

Klaviaturist zasedbe Žiga Lovšin je med snemanjem plošče v studiu Metro poprijel tudi za kamero in tako je nastal video, ki spremlja novi singel. V njem so na delu ujeti člani skupine: Martin Ramoveš (vokal, kitara), Marko Petrič (bas) in Luka Drobnič (bobni). Na plošči, katere zvok je zrežiral mojster Janez Križaj, poleg naštetih sodeluje še spremljevalna pevka Tina Petrovčič.

Album Rob – zbadljivi poet v stripu in glasbi bo na zgoraj omenjenem koncertu predstavljen tudi vizualno, v obliki »stripovsko svetlobne« projekcije. Za izidom albuma stojita založbi Celinka in Forum Ljubljana, koncert pa se bo zgodil v okviru 10. obletnice kina Šiške. Več o brezplačnem dogodku na povezavi  https://www.facebook.com/events/409889089596272/

Več o skupini, delu in dogodkih Martina Ramoveša pa na www.martin-ramoves.com

Avtor fotografije: Matic MaležičBookmark and Share
Posted in Celinka.si, PR | Comments Off on NOVO: Sanjajo mi rože – novi singel z napovedjo izzida albuma Rob

NOVO: Smaal Tokk / Mwoja ljuba

Primorski samooklicani gengsta raper Smaal Tokk se pospešeno bliža štiridesetim in z njimi krizi srednjih let. Tako kot vsi ostali njegove generacije.

Vendar je za razliko od njih Smaal Tokk tokrat šel za odtenek predaleč, saj je z zadnjo skladbo močno razburil svojo legendarno ženo Radmilo. Kompozicija Mwoja ljuba, za katero je glasbo prispeval Klemen Kotar, ki o tovrstnih zagatah sicer nima izkušenj iz prve roke, se podaja na popotovanje po dnevnih sanjarijah nad življenjem nekoliko razočaranih in za odtenek pretežkih pripadnikov moške podvrste.
Smaal Tokku so podporo pri njegovih zagatah nudili še Gregor Volk z žametnim refrenskim glasom, Žiga Stanonik na kitari ter Enos Kugler na bobnih – prav vsi pa se od vsebine komada ograjujejo rekoč: “Mi o ničemer ne vemo ničesar, mi samo igramo, kar nam rečejo.”
Besedilo: Smaal Tokk
Glasba: Klemen Kotar
Smaal Tokk: glas
Klemen Kotar: bas, kitara, spremljevalni glas, klaviature
Enos Kugler: bobni, miks
Gregor Volk: glas
Žiga Stanonik: kitara
Mastering: Andy Jackson, Tubemastering

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Comments Off on NOVO: Smaal Tokk / Mwoja ljuba