NOVO: Nula Kelvina – Taksi

Kličem taxi da bi se spovedal
Res sem gnida da si že presedam
Srčno si želim enemu priznati to
Za kar bi moral doli se že žgati
Dvignem roko beli fiat se pripelje
Kam ! vpraša, in podatke vnaša
Bela je za pusije , si rečem
In  za črnim  BMWjem stečem

TAXI, kakršen si
Kaj bi se pretvarjal zle nagone ustavljal
TAXI, kakršen si
Plačaj in greši še naprej !

Skočim u limuzino ki ustavi
In serviram goro masla ki tiči na moji glavi
Zavist gojim zeleno  mlatim svojo ženo
Od škrtosti zadrte trgam UNICEFove kuverte
A po drugi strani trošim ko budalo
Za luksus , kocke , alkohol plače imam premalo
Moj življenjski moto je morala dvojna
Ljubša kakor mir  mi je    rasna       vojna

Za mene bi Mojzes moral napisati 100 zapovedi
Župnika bi kap pri moji spovedi
Ampak ti taxisti prenesejo vse
Zato kar nadaljujem,
Prav nič se ne zadržujem

Drugim drugi svoj obraz pokažem
Dan na dan se najmanj 5 x zlažem
Če ne bi imel veliko malih sivih celic,
Slej ko prej končal bi v eni izmed njih.

Text:Marko Boh
Glasba:Gašper Kržmanc, Klemen Kotar, Miha Kržmanc
Igralci: VorancBoh, Marko Boh
Kitara: Dean, single piece mahagony, 4 strune
Režiser Miran Bratuš
Najem avtomobila: Mijenjaj feltnu Slovenac s.p.

Bookmark and Share
Posted in PR | Komentarji so izklopljeni

Ethnotrip predstavlja novi singel in videospot za pesem: Odeta v plašč noči.

Videospot za pesem o neizsanjani ljubezni in strasti so posneli v sodelovanju z Matejem Kolmankom, Gregorjem Purgajem in Miguem Perezom. Kolmanko in Purgaj sta se podpisala že pod videospote Jovano, Jovanke, Što imala k’smet Stamena in Tebi špilam. Skladbo lahko najdete na aktualnem albumu Preden se zdani.

Avtor besedila Odeta v plašč noči je pesnik Štefan Kardoš, glasbo je napisala Tjaša Šimonka, aranžma pa je delo celotne zasedbe Ethnotrip. Kot gost pri pesmi sodeluje kitarist Aljaž Gyurica.

“Odeta v plašč – je pesem o neizsanjani ljubezni in strasti. V ljubezni vedno hočemo vse in več od tega, to pa je za samo ljubezen največkrat pogubno. Za nazaj se nam potem zdi, da je bilo Absolutno na dosegu roke, če le ne bi … Vračanje k staremu, iskanje starih občutkov je pravzaprav iskanje tistega fantastičnega trenutka, ko se je zdelo vse mogoče. A ker je tisti trenutek realno nemogoče obnoviti, ga najbrž sploh ni, smo si med njegovim brezupnim iskanjem pripravljeni zadajati (in tudi sprejemati) fizično bolečino, saj se nam zdi, da je le-ta še najbližja blaženosti ob zrenju v Absolutno.” Štefan Kardoš

“Res smo se potrudili, da smo z glasbo in aranžmajem dali Štefanovi čudoviti poeziji še glasbeno dušo.” Tjaša Šimonka

Ethnotrip v kratkem čaka nastop na festivalu Godibodi (30. 5.) v Ljubljani in nekaj poletnih koncertov. Kot ena od prekmurskih etno zasedb, ki s svojim delovanjem ohranja in nadaljuje tradicijo muziciranja, 11.6.2019 sodelujejo na prireditvi Velika panonska muzika. Koncert etno skupin in ljudskih pevcev, pesnikov Ferija Lainščka, Dušana Šarotarja in Štefana Kadroša ter Milana in Vlada Kreslina bo v neposrednem prenosu iz Beltincev moč poslušati na 1. programu Radia Slovenija.

Fotografija: Urška Lukovnjak (http://www.knofla.si/)

http://www.ethnotrip.si/domov/

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

Novi singel »VIRTUALNA GENERACIJA« zasedbe Divje jezero

Skoraj dve leti po izidu njihovega drugega albuma »Pobeg iz blodnjaka« (Celinka.si), se predstavljajo v novi zasedbi in z novo dinamično skladbo z naslovom »Virtualna Generacija«, ki govori o sodobni družbi, ki se vse bolj oddaljuje od realnega, pristnega sveta in narave oz. v virtualnega beži stran od težav in obveznosti, kjer naj bi bilo vse popolno… Za skladbo je skupina posnela tudi videospot. Snemanje je potekalo na različnih lokacijah po Sloveniji. »Vzdušje na snemanju je bilo zelo sproščeno, s Tinetom Mažgonom, ki je skrbel za kamero, režijo in montažo smo se res super ujeli, kar se tudi lepo odraža na končnem izdelku« se strinjajo člani.

Zasedba deluje od leta 2008, v tem času so posneli dve studijski plošči, nastopali po Sloveniji, Bolgariji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Italiji. Zelo odmevno je bilo lansko sodelovanje z skladateljem Aldom Kumarjem in Idrijskim pihalnim orkestrom na otvoritvenem koncertu tradicionalnega Čipkarskega festivala v Idriji. Trenutno zasedba intenzivno dela na novih skladbah za prihajajoči album, skupaj z vokalistom Žanom Sedejem, ki se je zasedbi pridružil v zadnjem letu in bo s svojim žametnih glasom popestril že tako razgibano inštrumentalno podlago.

V živo bo zasedbo in nekaj novih skladb mogoče slišati 9. julija na letnem odru Hostla Celica v Ljubljani.

Skupino sestavljajo:
Alen Bogataj – bas (Kar češ brass b., Poltrona express)
Luka Čibej – bobni
Aleš Golja – kitara (Omar Naber, ex Vlado Kreslin, ex Fusion pop)
Žiga Kovačič – klaviature (Matej Magajne band, Poltrona express)
Tomi Peljhan – saksofon
Žan Sedej – vokal (Period VI.)

Kontakt:
Ime: Luka Čibej
Tel: 031 656 340
Email: divje.jezero@gmail.com

https://www.facebook.com/divjejezero/

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

El Kachon z novim singlom: OSVOBOJENA

NOVO IZ ROCK – BLUES ZAKLADNICE!

Navdih za skladbo je avtor besedila našel v knjigi Divja, avtorice Cheryl Strayed. Knjiga govori o premagovanju lastnih fizičnih in mentalnih sposobnosti, ko se glavna junakinja na poti iskanja same sebe odpravi na mogočno Pacifiško gorsko pešpot.

»Če ne gre Mohamed h gori, pa gora pride k Mohamedu,« pravi znan pregovor. Seveda pa se vedno ne moremo posluževati tako drastičnih ukrepov na poti do osebne osvoboditve. Glasba, ustvarjanje, kreativnost, pristni pogovori s prijatelji, družina so pravzaprav veliko napajališče moči, ki nas korak po korak le peljejo na tisto »goro«.

Osvobojena zadiha, ko se odpre Tinin glas in ko se povežejo energije teh zanimivih elkachonskih bitij. Takrat so svobodni in tega jim ne more vzeti nihče. Vsaj brez boja ne.

»Osvobojena … Ali slišiš? Prihajam!«

Glasba: El Kachon

Vokal: Tina

Besedilo, kitara: Andrej Barbič Krt

Kitara: Tomi Perinčič

Bas kitara: Sondža

Bobni: Žiga Dobravc

Tolkala: Primož Malenšek – PimpS

Video: Sondža

Snemanje, mix, mastering: Robert Oven

NAPOVED ČETRTEGA STUDIJSKEGA ALBUMA!

Novi singel je tudi napoved četrtega studijskega albuma, ki ga pripravljajo s producentom in prijateljem Robertom Ovnom. Za El Kachoni so namreč že trije studijski albumi: In The Bush (2013), Permanently Lubricated Nuts (2015) in Svet dovoljenih laži (2016). Za novi album obljubljajo nekoliko bolj surovo zvočno podobo, ki je še najbolj podobna tisti, ki jo slišimo na njihovih koncertih. El Kachoni tako ostajajo zvesti svojemu prepoznavnemu zvoku in pravijo, da je to največ in najboljše, kar lahko ponudijo svojim poslušalcem.
Do jeseni, ko album izide in boste tudi na lastna ušesa lahko preverili verodostojnost napisanega, imate veliko priložnosti, da jih razgaljene in divje doživite kar v živo!

15. junija v Hangar baru Izola
• 5. julija v KKC Dolenjske Toplice
• 20. julija v Kobaridu
• 27. julija v Cafinho Piran

Osvobodite se z El Kachon!

elkachon@gmail.com

https://www.facebook.com/ElKachonBand/

http://www.elkachon.com/

https://soundcloud.com/el-kachon/albums

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

ÊDNA PREDSTAVLJA: SINGLE »LJUBČEK MOJ«

Êdna (prekmurski izraz za ENA) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina s področja Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko.

Novi singel – Ljubček moj:
Tematika pesmi Ljubček moj je ljubezenska. Gre za vedro prekmursko pesem, ki govori o tem, kako si fant in dekle kljub opravilom, znata vzeti nekaj časa zase…

Skladbe so s svojo močno sporočilnostjo in modernim glasbenim izrazom povezale uveljavljene mlade profesionalne glasbenike (akademski glasbeniki, učitelji) iz štajerske in pomurske regije, ki se uveljavljajo na različnih glasbenih področjih (etno, klasika, jazz, rock, fusion …). Vsak izmed članov skupine vpleta v glasbeno izvajanje Êdne svoje glasbene izkušnje in znanja, skupaj pa tvorijo pomlajeno arhaično podobo, ki tako zelo prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimenzije in neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje.

Êdna se je predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, nastopila na 27. Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcihin večkrat tudi v Porabju in v Avstriji. Skupina je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016). S 1. oktobrom so izdali album z naslovom Ajnc, cvaj, draj.
Êdna – kreativni glasbeni “stroj” za izjemno proizvodnjo mešanice ljudske pesmi, izvirnosti in glasbene kreativnosti brez meja …

Več o samem albumu Ajnc, cvaj, draj:

http://www.celinka.si/novice/celinka-si/izsel-je-debitantski-album-skupine-edna-%C2%BBajnc-cvaj-draj%C2%AB/

Člani skupine:
Tjaša Cigut – vokal, klavir
Luka Sraka – kitara
Luka Ščavničar – kontrabas, spremljevalni vokal
Jasmina Dajčman – saksofon, spremljevalni vokal
Blaž Korez – tolkala

Spletna stran: http://www.jenamena.si/ktd-crensovci/sekcije/edna
FB page: https://www.facebook.com/band.EDNA/

Bookmark and Share
Posted in PR | Komentarji so izklopljeni

SMAAL TOKK o Emi na Emi 2019 – Komadd za EMO

“Če neč druzga sm pršu na erteve…”

Komadd za EMO je skladba, ki jo je Smaal Tokk prijavil na EMO 2019. Skladba ni bila izbrana v tekmovalni program, je pa Smaal Tokk na pobudo strokovne žirije kljub vsemu z njo nastopil na EMI v spremljevalnem programu, kar je bila zanj sprejemljiva tolažilna nagrada. Oziroma z njegovimi besedami: “Če neč druzga sm pršu na erteve, dobu unu značku wd vratarja an še na kwonci usaj nejsm zgobu tekmovanja. Škwda samo, de mi nejso pustili mjt Kotarja an Enosa za pupke na sceni.”

Soundcloud: http://soundcloud.com/smaaltokk/komadd-za-emo

YT: https://www.youtube.com/watch?v=O8EmrHNriuE

Glasba: Klemen Kotar, Enos Kugler

Besedilo: Smaal Tokk

Vokal: Smaal Tokk

Spremljevalni vokali: Ana Šimenc, Klemen Kotar

Klaviature: Klemen Kotar

Bas: Anže Langus Petrović – Dagi

Bobni: Enos Kugler

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

Ethnotrip predstavlja videospot za pesem Vsako noč, ko mesto spi

Skladbo najdete na novem albumu Preden se zdani.

V novo leto je skupina na odre zakorakala v nekoliko spremenjeni zasedbi in zvoku, basista Aleksandra Vargo je zamenjal kontrabasist Patrick Gyurkač. Po lanskoletni obsežni koncertni turneji, v okviru katere so nastopili tudi v znameniti francoski dvorani pod UNESCO zaščito, Maison de la Culture Le Curbusier, Ethnotrip frekventno izdaja single, ki jih pospremijo tudi videozgodbe, in napoveduje še eno pestro leto. Januarja so bili predlagani za plaketo MO Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture, ki so jo prejeli na slovesnosti 8. februarja. Pomlad bo prinesla še videospot za prihajajoči singel “Odeta”, poleti pa bodo album Preden se zdani predstavljali na festivalih (Godibodi, LENT, ANIN festival). Prvi večji koncert z gosti bo že 16. februarja v Lendavi, v Ljubljani pa bo prekmurska skupina nastopila 21. februarja v CSK France Prešeren.

Za novo pesem Vsako noč, ko mesto spi, so posneli videospot, pri katerem so sodelovali z ekipo ND Studia. Posnetki nočnega utripa Murske Sobote, mesta ki spi, so vizualni sopotnik live avdio posnetka s promocijskega koncerta v murskosoboškem gledališču Park.

Režiser Denis Horvat je o navdihu za videospot povedal:Ko je skupina Ethnotrip igrala pesem na koncertu, sem v sebi začutil prazne ulice in se prav prebudil v zgodbi, ki je nastala v videospotu.”

Pevka Ethnotripa Tjaša Šimonka pa razmišlja: Noč ima svojo moč. Vsak izmed nas ima kdaj pa kdaj noč, ko ne more zatisniti očesa. Morda je to zaradi težav, s katerimi se sooča in pridejo na plan, ko mesto zaspi. Morda je krivo kakšno pozitivno vznemirjenje. Kdaj pa mogoče sploh ni pravega razloga za to, si pač ena od »nočnih ptic«, ki uživajo v tišini noči. Ali pa umetnik, ki ustvarja in išče navdih ponoči, ko drugi spijo.«

Takrat, ko mesto zaspi lahko resnično najdemo čas le zase. Sanje so in sanj več ni.

Fotografija: Urška Lukovnjak (http://www.knofla.si/)

Spletna stran: http://www.ethnotrip.si/domov/

Facebook: Ethnotrip

Bandcamp: Album Preden se zdaniBookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

Grega Korošec Band predstavlja novi single Utrip

Grega Korošec se nam je v letu 2014 predstavil z avtorskim prvencem “Deklica iz stekla” na katerem je v maniri alternativne in elektronske glasbe, prepredene z indiom, popom in rockom poleg avtorskega vložka poskrbel tudi za večinski del instrumentalnih in vokalnih linij.

Tokrat nam predstavlja novii singel z naslovom Utrip iz prihajajočega albuma.

Gregor Nestorov – bobni, cajon, marimba, tolkala
Leon Lukman – bas, spremljevalni vokal
Grega Korošec – vokal, kitara, klaviature
Toni Hazdovac – produkcija, mix, mastering, klaviature

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si, PR, Single | Komentarji so izklopljeni

Novo: Junema s singlom V gozdu nad meglo

Nedaleč od mestnega vrveža se lahko po ozki stezi povzpnemo tja, kjer v družbi macesnov kaj hitro pozabimo na svet rutin in obvez. Ko pride zima, svet betona in saj zastreta plundra in megla, tam nekje v gozdu nad meglo pa se drevesa spokojno nastavljajo sončnim žarkom.

»Zapustil ga je skrivaj,
ta svet betona in saj …«


»V gozdu nad meglo« je lahkotna, radoživa in eterična pripoved, ki opozarja na pasti urbanega življenja in nas opominja, da čisto blizu mestnega hrupa in luči obstaja okolje miru in tišine, kjer lahko vsaj za hip pozabimo na vsakdanje življenjske tegobe in skrbi.

V sodelovanju z mlado umetnico Jovano Đukić je za skladbo nastala tudi risana animacija. Jovana v njej poudarja kontraste med urbanim in zelenim ter kreativno namiguje na potencialne simbiotične povezave med na videz nepovezljivimi svetovi.

Besedilo: Luka Snoj
Glasba: Junema
Vokal: Neža Trošt
Kitare: Marko Ovčak, Luka Snoj
Bas: Blaž Vehar
Spremljevalni vokali: Anja Pavlin
Bobni: Ivo Rimc
Klaviature: Miha Renčelj
Produkcija/mix/mastering: Igor Ilić
Posneto v studiu Lotos music

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

Cintare / »Se tičice lepo pojo«

Pevke Cintare letos praznujejo 15. obletnico delovanja, ki so jo, poleg jubilejnega koncerta »Se tičice lepo pojo….«, obeležile tudi z izdajo istoimenske zgoščenke, ki je v sodelovanju z Zavodom Godibodi izšla v Zbirki Sozvočja Slovenije.

Naslovnica zgoščenke Vse tičice lepo pojo.

Naj na tem mestu citiramo besede mag. Simone Moličnik, ki je kot popotnico novi zgoščenki o Cintarah zapisala takole:

»Že desetletje spremljam glasbeno dejavnost ženske pevske skupine Cintare in njihov crescendo skrivnostnih plamenov, ki vežejo sosledja časovnih plasti. Vsakič, ko sem z njimi, mi na misel prihaja rek: »Ime je znamenje.«

Cintara (Centaurium erythraey) je ena najbolj vsestranskih zdravilnih rastlin, je roža, ki naj bi po svojem učinku nadomestila tisoč drugih rož. Simbolika je tako rekoč popolna. Članice pevske skupine Cintare so žene močnih življenjskih izkustev ter raznovrstnih doživetij čustvenih nians. Obrušene od življenjskih tokov živijo obdobje modrosti in popolnega razumevanja globin ljudskega izročila. In pri tem vztrajajo. Pogumno in utemeljeno. Edinstveno  Cintare so se spojile  z izročilom, ki ga razumejo in zmorejo predstavljati kot posebno umetniško celovitost: kostumsko, pevsko in vsebinsko.

Kot smo pri Cintarah vajeni, tudi pričujoči zvočni album postreže z naborom izročilnih raritet iz vseh slovenskih regij. In zdi se, da ni namenjen le poslušanju, temveč – kot boste občutili – povleče vase ter povsem spontano povabi glas poslušalca k ubiranju skupnih zvočnih harmonij in dalje: k odpiranju nostalgičnih spominov.«

*Ob 10. obletnici je v sklopu Zbirke Sozvočja Slovenije izšla tudi njihova  zgoščenka Cintare/Dokler sem še mlada bila.
(Več o zbirki na www.soundsofslovenia.com)

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si, PR | Komentarji so izklopljeni