Wild Strings Trio predstavlja svoj najnovejši album Bendjistan

Wild Strings Trio predstavlja svoj najnovejši album Bendjistan (Založba Celinka, 2019), ki nas odpelje v Bendjistan – v čudovito mitsko deželo širnih obzorij, kjer je čisto vse glasba in ker je glasba vse.

Glavni cilj albuma je bil združiti različne glasbene stile, ki jih je vsak posameznik pridal v skupnem ustvarjanju avtorskih kompozicij. Od keltike, flamenka, klasike, jazza do balkanskih ritmov in melodij, ki se prepletajo ter zaznamujejo trio v unikatnem akustično-orkestralnem zvoku. Posebnost albuma je tudi virtuozna improvizacija, ki ohranja zapletene, nepredvidljive in energične aranžmaje. Album, ki je bil posnet v studiu GAM v Belgiji, je plod skupinskega dela producentov – Leandera Meurisa, Toona Develterea in Wild Strings Tria ter oblikovalca zvoka Leszeka Kamińskega (LK Studio Warsaw, Poljska). Slednji, ki je sicer tudi dobitnik Grammya (2013), je poskrbel za miks in master albuma.

Za oblikovanje albuma je poskrbel slovaški oblikovalec Ján Ceľuch, avtor fotografij pa je Tadej Čauševič.

Album je izšel v fizični (CD, vinilna plošča) in digitalni obliki 1. oktobra 2019 pri Založbi Celinka.

O Wild Strings Triu

“Trio divjih strun” je nastal leta 2014 v Ljubljani kot plod sodelovanja med slovaško jazz violinistko Petro Onderufovo, francoskim klasičnim čelistom Tobyem Kuhnom in slovenskim etno kitaristom Aleksandrom Kuzmićem. Trio združujejo močan entuziazem, globoka predanost drug drugemu in samemu sebi ter skupna strast ustvarjati unikaten zvok v svojstveni izvedbi. Spoprijeli so se z izzivom mešanja in poudarjanja različnih glasbenih žanrov na poti iskanja sebi lastnega in ustreznega izraza. Od Balkana do keltskih, jazzovskih in klasičnih zvenov s pridihom flamenka, ki poganja korenine v ljudsko glasbeno tradicjo in improvizacijo ter se prepleta okrog progresivnih aranžmajev in kompleksnih ritmov. Njihova glasba navdušuje poslušalce od blizu in daleč. Do sedaj so gostovali po Evropi, pot pa jih je vodila tudi vse do Irana in Uzbekistana. Povsod z enakim ciljem: da delijo svoje navdušenje, predanost in vznemirjenje s prisotnim občinstvom.

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

NOVO: Sanjajo mi rože – novi singel z napovedjo izzida albuma Rob

Sanjajo mi rože – novi singel z albuma Rob

Naslovnica digitalni album

Martin Ramoveš s svojo skupino predstavlja nov singel z albuma uglasbenih pesmi Ivana Roba. Album, ki je nastal v povezavi z biografskim stripom o Ivanu Robu, bo ob izidu koncertno predstavljen v kinu Šiška 15. septembra.

Klaviaturist zasedbe Žiga Lovšin je med snemanjem plošče v studiu Metro poprijel tudi za kamero in tako je nastal video, ki spremlja novi singel. V njem so na delu ujeti člani skupine: Martin Ramoveš (vokal, kitara), Marko Petrič (bas) in Luka Drobnič (bobni). Na plošči, katere zvok je zrežiral mojster Janez Križaj, poleg naštetih sodeluje še spremljevalna pevka Tina Petrovčič.

Album Rob – zbadljivi poet v stripu in glasbi bo na zgoraj omenjenem koncertu predstavljen tudi vizualno, v obliki »stripovsko svetlobne« projekcije. Za izidom albuma stojita založbi Celinka in Forum Ljubljana, koncert pa se bo zgodil v okviru 10. obletnice kina Šiške. Več o brezplačnem dogodku na povezavi  https://www.facebook.com/events/409889089596272/

Več o skupini, delu in dogodkih Martina Ramoveša pa na www.martin-ramoves.com

Avtor fotografije: Matic MaležičBookmark and Share
Posted in Celinka.si, PR | Komentarji so izklopljeni

NOVO: Smaal Tokk / Mwoja ljuba

Primorski samooklicani gengsta raper Smaal Tokk se pospešeno bliža štiridesetim in z njimi krizi srednjih let. Tako kot vsi ostali njegove generacije.

Vendar je za razliko od njih Smaal Tokk tokrat šel za odtenek predaleč, saj je z zadnjo skladbo močno razburil svojo legendarno ženo Radmilo. Kompozicija Mwoja ljuba, za katero je glasbo prispeval Klemen Kotar, ki o tovrstnih zagatah sicer nima izkušenj iz prve roke, se podaja na popotovanje po dnevnih sanjarijah nad življenjem nekoliko razočaranih in za odtenek pretežkih pripadnikov moške podvrste.
Smaal Tokku so podporo pri njegovih zagatah nudili še Gregor Volk z žametnim refrenskim glasom, Žiga Stanonik na kitari ter Enos Kugler na bobnih – prav vsi pa se od vsebine komada ograjujejo rekoč: “Mi o ničemer ne vemo ničesar, mi samo igramo, kar nam rečejo.”
Besedilo: Smaal Tokk
Glasba: Klemen Kotar
Smaal Tokk: glas
Klemen Kotar: bas, kitara, spremljevalni glas, klaviature
Enos Kugler: bobni, miks
Gregor Volk: glas
Žiga Stanonik: kitara
Mastering: Andy Jackson, Tubemastering

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

Janez Dovč in Boštjan Gombač – Velika koncertna turneja

Janez Dovč in Boštjan Gombač – Velika koncertna turneja

Vrhunska glasbenika, ljudska godca 21-tega stoletja, vas bosta ob 15. obletnici glasbenega soustvarjanja popeljala na izjemno zvočno popotovanje, s svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah, na turneji pa premierno zaigrala tudi nekaj svežih avtorskih kompozicij.

“Z Boštjanom bova tokrat s seboj na pot peljala tudi sceno, svojega oblikovalca svetlobe in tona ter kopico zanimivih instrumentov, pravo glasbeno-scensko doživetje. Zanimivo bo opazovati tudi, kako 22 koncertov v dveh mesecih vpliva po eni strani na glasbo, improvizacijo in poglobitev medsebojne interakcije, po drugi strani pa seveda tudi na publiko, udeležbo na koncertih in odmevnost, ” nam je o vsebini in vzrokih za zgoščeno turnejo povedal Janez.

VEČ INFORMACIJ O PRIZORIŠČIH IN VSTOPNICAH

Iskreno povabljeni, da se glasbenikoma na tem zanimivem popotovanju pridružite, saj z aktualno produkcijo potem nekaj časa ne bosta nastopala.

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

NOVO: Nula Kelvina / Podmornica

NOVO: Nula Kelvina / Podmornica

Skupina Nula Kelvina predstavlja novi singel Podmornica, remiks skladbe  iz zadnje zgoščenke »Kdo za vraga so«.  Gre za eno najintimnejših pesmi skupine, ki kaže da so Kelvini lahko tudi ekstemno  romantični  ne samo ekstremno pikri. Govori o dveh ljubimcih, ki si popolnoma pripadata ter ustvarjata svoj svet, svojo ljubezensko podmornico (ne rumeno temveč škrlatno!), kjer ni običajnih muk vsakdana .  Kljub temu se sprašujeta, do kdaj lahko traja to sanjsko stanje. Odgovor izveste ob poslušanju.  Morda se vam bo tokrat posvetilo kdo za vraga so Nula Kelvina.

Tekst: Marko Boh
Glasba: Nula Kelvina
Miks: Hrvoje Nikšić

Mastering: Andy Jackson

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si, PR, Single | Komentarji so izklopljeni

NOVO: Nula Kelvina – Taksi

Kličem taxi da bi se spovedal
Res sem gnida da si že presedam
Srčno si želim enemu priznati to
Za kar bi moral doli se že žgati
Dvignem roko beli fiat se pripelje
Kam ! vpraša, in podatke vnaša
Bela je za pusije , si rečem
In  za črnim  BMWjem stečem

TAXI, kakršen si
Kaj bi se pretvarjal zle nagone ustavljal
TAXI, kakršen si
Plačaj in greši še naprej !

Skočim u limuzino ki ustavi
In serviram goro masla ki tiči na moji glavi
Zavist gojim zeleno  mlatim svojo ženo
Od škrtosti zadrte trgam UNICEFove kuverte
A po drugi strani trošim ko budalo
Za luksus , kocke , alkohol plače imam premalo
Moj življenjski moto je morala dvojna
Ljubša kakor mir  mi je    rasna       vojna

Za mene bi Mojzes moral napisati 100 zapovedi
Župnika bi kap pri moji spovedi
Ampak ti taxisti prenesejo vse
Zato kar nadaljujem,
Prav nič se ne zadržujem

Drugim drugi svoj obraz pokažem
Dan na dan se najmanj 5 x zlažem
Če ne bi imel veliko malih sivih celic,
Slej ko prej končal bi v eni izmed njih.

Text:Marko Boh
Glasba:Gašper Kržmanc, Klemen Kotar, Miha Kržmanc
Igralci: VorancBoh, Marko Boh
Kitara: Dean, single piece mahagony, 4 strune
Režiser Miran Bratuš
Najem avtomobila: Mijenjaj feltnu Slovenac s.p.

Bookmark and Share
Posted in PR | Komentarji so izklopljeni

Ethnotrip predstavlja novi singel in videospot za pesem: Odeta v plašč noči.

Videospot za pesem o neizsanjani ljubezni in strasti so posneli v sodelovanju z Matejem Kolmankom, Gregorjem Purgajem in Miguem Perezom. Kolmanko in Purgaj sta se podpisala že pod videospote Jovano, Jovanke, Što imala k’smet Stamena in Tebi špilam. Skladbo lahko najdete na aktualnem albumu Preden se zdani.

Avtor besedila Odeta v plašč noči je pesnik Štefan Kardoš, glasbo je napisala Tjaša Šimonka, aranžma pa je delo celotne zasedbe Ethnotrip. Kot gost pri pesmi sodeluje kitarist Aljaž Gyurica.

“Odeta v plašč – je pesem o neizsanjani ljubezni in strasti. V ljubezni vedno hočemo vse in več od tega, to pa je za samo ljubezen največkrat pogubno. Za nazaj se nam potem zdi, da je bilo Absolutno na dosegu roke, če le ne bi … Vračanje k staremu, iskanje starih občutkov je pravzaprav iskanje tistega fantastičnega trenutka, ko se je zdelo vse mogoče. A ker je tisti trenutek realno nemogoče obnoviti, ga najbrž sploh ni, smo si med njegovim brezupnim iskanjem pripravljeni zadajati (in tudi sprejemati) fizično bolečino, saj se nam zdi, da je le-ta še najbližja blaženosti ob zrenju v Absolutno.” Štefan Kardoš

“Res smo se potrudili, da smo z glasbo in aranžmajem dali Štefanovi čudoviti poeziji še glasbeno dušo.” Tjaša Šimonka

Ethnotrip v kratkem čaka nastop na festivalu Godibodi (30. 5.) v Ljubljani in nekaj poletnih koncertov. Kot ena od prekmurskih etno zasedb, ki s svojim delovanjem ohranja in nadaljuje tradicijo muziciranja, 11.6.2019 sodelujejo na prireditvi Velika panonska muzika. Koncert etno skupin in ljudskih pevcev, pesnikov Ferija Lainščka, Dušana Šarotarja in Štefana Kadroša ter Milana in Vlada Kreslina bo v neposrednem prenosu iz Beltincev moč poslušati na 1. programu Radia Slovenija.

Fotografija: Urška Lukovnjak (http://www.knofla.si/)

http://www.ethnotrip.si/domov/

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

Novi singel »VIRTUALNA GENERACIJA« zasedbe Divje jezero

Skoraj dve leti po izidu njihovega drugega albuma »Pobeg iz blodnjaka« (Celinka.si), se predstavljajo v novi zasedbi in z novo dinamično skladbo z naslovom »Virtualna Generacija«, ki govori o sodobni družbi, ki se vse bolj oddaljuje od realnega, pristnega sveta in narave oz. v virtualnega beži stran od težav in obveznosti, kjer naj bi bilo vse popolno… Za skladbo je skupina posnela tudi videospot. Snemanje je potekalo na različnih lokacijah po Sloveniji. »Vzdušje na snemanju je bilo zelo sproščeno, s Tinetom Mažgonom, ki je skrbel za kamero, režijo in montažo smo se res super ujeli, kar se tudi lepo odraža na končnem izdelku« se strinjajo člani.

Zasedba deluje od leta 2008, v tem času so posneli dve studijski plošči, nastopali po Sloveniji, Bolgariji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Italiji. Zelo odmevno je bilo lansko sodelovanje z skladateljem Aldom Kumarjem in Idrijskim pihalnim orkestrom na otvoritvenem koncertu tradicionalnega Čipkarskega festivala v Idriji. Trenutno zasedba intenzivno dela na novih skladbah za prihajajoči album, skupaj z vokalistom Žanom Sedejem, ki se je zasedbi pridružil v zadnjem letu in bo s svojim žametnih glasom popestril že tako razgibano inštrumentalno podlago.

V živo bo zasedbo in nekaj novih skladb mogoče slišati 9. julija na letnem odru Hostla Celica v Ljubljani.

Skupino sestavljajo:
Alen Bogataj – bas (Kar češ brass b., Poltrona express)
Luka Čibej – bobni
Aleš Golja – kitara (Omar Naber, ex Vlado Kreslin, ex Fusion pop)
Žiga Kovačič – klaviature (Matej Magajne band, Poltrona express)
Tomi Peljhan – saksofon
Žan Sedej – vokal (Period VI.)

Kontakt:
Ime: Luka Čibej
Tel: 031 656 340
Email: divje.jezero@gmail.com

https://www.facebook.com/divjejezero/

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

El Kachon z novim singlom: OSVOBOJENA

NOVO IZ ROCK – BLUES ZAKLADNICE!

Navdih za skladbo je avtor besedila našel v knjigi Divja, avtorice Cheryl Strayed. Knjiga govori o premagovanju lastnih fizičnih in mentalnih sposobnosti, ko se glavna junakinja na poti iskanja same sebe odpravi na mogočno Pacifiško gorsko pešpot.

»Če ne gre Mohamed h gori, pa gora pride k Mohamedu,« pravi znan pregovor. Seveda pa se vedno ne moremo posluževati tako drastičnih ukrepov na poti do osebne osvoboditve. Glasba, ustvarjanje, kreativnost, pristni pogovori s prijatelji, družina so pravzaprav veliko napajališče moči, ki nas korak po korak le peljejo na tisto »goro«.

Osvobojena zadiha, ko se odpre Tinin glas in ko se povežejo energije teh zanimivih elkachonskih bitij. Takrat so svobodni in tega jim ne more vzeti nihče. Vsaj brez boja ne.

»Osvobojena … Ali slišiš? Prihajam!«

Glasba: El Kachon

Vokal: Tina

Besedilo, kitara: Andrej Barbič Krt

Kitara: Tomi Perinčič

Bas kitara: Sondža

Bobni: Žiga Dobravc

Tolkala: Primož Malenšek – PimpS

Video: Sondža

Snemanje, mix, mastering: Robert Oven

NAPOVED ČETRTEGA STUDIJSKEGA ALBUMA!

Novi singel je tudi napoved četrtega studijskega albuma, ki ga pripravljajo s producentom in prijateljem Robertom Ovnom. Za El Kachoni so namreč že trije studijski albumi: In The Bush (2013), Permanently Lubricated Nuts (2015) in Svet dovoljenih laži (2016). Za novi album obljubljajo nekoliko bolj surovo zvočno podobo, ki je še najbolj podobna tisti, ki jo slišimo na njihovih koncertih. El Kachoni tako ostajajo zvesti svojemu prepoznavnemu zvoku in pravijo, da je to največ in najboljše, kar lahko ponudijo svojim poslušalcem.
Do jeseni, ko album izide in boste tudi na lastna ušesa lahko preverili verodostojnost napisanega, imate veliko priložnosti, da jih razgaljene in divje doživite kar v živo!

15. junija v Hangar baru Izola
• 5. julija v KKC Dolenjske Toplice
• 20. julija v Kobaridu
• 27. julija v Cafinho Piran

Osvobodite se z El Kachon!

elkachon@gmail.com

https://www.facebook.com/ElKachonBand/

http://www.elkachon.com/

https://soundcloud.com/el-kachon/albums

Bookmark and Share
Posted in Celinka.si | Komentarji so izklopljeni

ÊDNA PREDSTAVLJA: SINGLE »LJUBČEK MOJ«

Êdna (prekmurski izraz za ENA) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina s področja Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko.

Novi singel – Ljubček moj:
Tematika pesmi Ljubček moj je ljubezenska. Gre za vedro prekmursko pesem, ki govori o tem, kako si fant in dekle kljub opravilom, znata vzeti nekaj časa zase…

Skladbe so s svojo močno sporočilnostjo in modernim glasbenim izrazom povezale uveljavljene mlade profesionalne glasbenike (akademski glasbeniki, učitelji) iz štajerske in pomurske regije, ki se uveljavljajo na različnih glasbenih področjih (etno, klasika, jazz, rock, fusion …). Vsak izmed članov skupine vpleta v glasbeno izvajanje Êdne svoje glasbene izkušnje in znanja, skupaj pa tvorijo pomlajeno arhaično podobo, ki tako zelo prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimenzije in neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje.

Êdna se je predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, nastopila na 27. Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcihin večkrat tudi v Porabju in v Avstriji. Skupina je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016). S 1. oktobrom so izdali album z naslovom Ajnc, cvaj, draj.
Êdna – kreativni glasbeni “stroj” za izjemno proizvodnjo mešanice ljudske pesmi, izvirnosti in glasbene kreativnosti brez meja …

Več o samem albumu Ajnc, cvaj, draj:

http://www.celinka.si/novice/celinka-si/izsel-je-debitantski-album-skupine-edna-%C2%BBajnc-cvaj-draj%C2%AB/

Člani skupine:
Tjaša Cigut – vokal, klavir
Luka Sraka – kitara
Luka Ščavničar – kontrabas, spremljevalni vokal
Jasmina Dajčman – saksofon, spremljevalni vokal
Blaž Korez – tolkala

Spletna stran: http://www.jenamena.si/ktd-crensovci/sekcije/edna
FB page: https://www.facebook.com/band.EDNA/

Bookmark and Share
Posted in PR | Komentarji so izklopljeni